O scrisoare pierduta in coalitia locala PNL-PSD

O scrisoare pierduta in coalitia locala PNL-PSD

0 79

Aristotel Cancescu regizeaza in coalitia PNL-PSD de la Brasov drama politica „O scrisoare pierduta”. Presedintele social-democratilor brasoveni, Constantin Nita, declarase vineri la conferinta de presa a partidului, ca i-a trimis omologului sau si partenerului de coalitie locala Artistotel Cancescu o misiva in care isi exprima insatisfactia profunda pentru mersul parteneriatului. Nita a spus chiar ca se gandeste serios sa rupa intelegerea veche de doi ani de la Brasov, dupa ce a constatat ca toate proiectele demarate impreuna cu liberalii au esuat.
Partenerul si aliatul Cancescu a pretins, insa, la conferinta de presa de ieri, ca n-a primit nicio scrisoare de la Nita si ca, oricum, el nu primeste de la nimeni ravase de amenintare ori macar de avertizare. Seful judetului l-a contrazis chiar pe Nita in privinta bunului mers al coalitiei locale PNL-PSD. Ceea ce il contrazice insa pe Cancescu este votul de la ultima sedinta de plen a CJ, cand pesedistii au parasit sala la votul legat de plata celor 500.000 de euro reclamati de compania spaniola Ibadesa pentru prestatia in proiectul esuat al Spitalului de la Harman. Nu este insa singura dovada de subrezenie a pactului liberalo-social-democrat de la Brasov. Faptul ca, la penultima sedinta de Consiliu Local, Constantin Nita, venit inopinat sa-si controleze consilierii, s-a imbratisat afectuos si s-a batut pe spate cu primarul Scripcaru, dusmanul en-titre al parteneriatului, trebuie ca l-a otravit serios pe Cancescu.
Cei doi aliati par sa nu mai fie, deci, in aceeasi barca. Dar nu mai sunt nici macar in acelasi avion, dupa ce au exprimat opinii contrare in privinta proiectului Aeroportului de la Ghimbav. In timp ce Aristotel Cancescu anunta sibilinic dar energic a mia relansare a proiectului, Nita recomanda la fel de hotarat renuntarea la partenerul canadian Intelcan, pe seama caruia pune neputinta in atragerea investitorilor. De fapt, Nita incearca sa faca loc in proiect Primariei Brasov, manevra anuntata deja cu eleganta de catre conducerea Camerei de Comert si Industrie, mai ales ca municipalitatea ameninta serios proiectul mare al lui Cancescu cu cel al unui aeroport mai mic, cu sustinere declarata de la Bucuresti.
Cu Nita instalat cu fundul in doua avioane, nici nu-i de mirare ca intre el si Cancescu nu mai functioneaza comunicarea. Iar scrisoarea cu naduful social-democrat s-o fi pierdut in cala avionului-posta care opereaza pe aeroportul din planurile lui Cancescu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.