O prăpastie a fost punctul final al turistului ucrainean!

O prăpastie a fost punctul final al turistului ucrainean!

0 393

Turistul ucrainean care a dispărut joi dimineața în Masivul Piatra Craiului a fost găsit mort vineri, în jurul orei 15,00, căzut într-o prăpastie de circa 500-600 de metri adâncime, în zona La lanțuri, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.
„Salvamontiștii din Zărnești ajutați de jandarmii montani intervin pentru a recupera trupul bărbatului, intervenția fiind foarte dificilă din cauza zonei foarte abrupte, cu multe stânci, cu temperatura de minus 10 grade, în condiții de ninsoare. Trupul turistului va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov pentru autopsie”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov.salvamont Ro
Grupul de patru turiști ucraineni din care a făcut parte și cel decedat vor fi coborâți pe partea de sud-est a Masivului Piatra Craiului, de către salvamontiștii din Argeș, și vor fi transportați la Poliția localității Rucăr, a precizat sursa citată.
Turistul găsit decedat a dispărut joi dimineața, de la refugiul Șaua Grindului din Masivul Piatra Craiului, unde a înnoptat alături de ceilalți patru turiști ucraineni, care au anunțat dispariția joi, la prânz, la Serviciul de urgență 112. Potrivit șefului Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă, cel mai probabil turistul a ieșit din refugiu pentru necesități fiziologice și, necunoscând zona, a alunecat pe zăpada înghețată și a căzut în prăpastie. După ce a fost căutat de salvamontiști în cursul zilei de joi până seara târziu fără a fi găsit, căutările au fost reluate vineri dimineața.
Jandarmii si salvamontistii au solicitat sprijinul unui elicopter de la SMURD Târgu Mureș, care a ajuns la fața locului în jurul prânzului, însă acțiunea de căutare este extrem de dificilă, având în vedere condițiile meteo — ceață densă și vânt puternic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.