O pastreaza sau nu o pastreaza?

O pastreaza sau nu o pastreaza?

0 61

Tocindu-se potecile si pingelele cautatorilor prin paduri si tocindu-se si apele lacurilor, a inceput sa se toceasca si cazul de “interes national” Elodia, cu toate ca se mai screm unii sa traga cate un partz revigorator. Era nevoie de alta fumigena ca sa ascunda fusta jerpelita a Debandadei care bantuie Romania.
Si a picat la tanc insarcinarea unei fecioare de 11 ani, intru perpetuarea speciei si trasata pe cale normala de un pamantean, undeva printr-un stog de fan sau paie moldave.
Cine a plasat tarasenia pe faleza nu prea se mai stie, ceata invaluind magarul cu samar cu tot.
Chestia e ca povestea, picata la tanc, a devenit si ea “caz national”.
Vai, biata fata, vai, la varsta asta, vai, cum s-a putut?
Uite ca s-a putut, semn ca “biata fata” avea deja aparatura de femeie.
Indoieli am doar la catalogarea intamplarii drept viol, ca prea nu se zbuciuma cei in drept sa-l inhate pe “criminal”, ca in atatea alte cazuri. Iar daca fata nu “purcedea grea”, probabil n-am fi aflat niciodata de precocitatea subiectului.
Se poate ca nici mama nu si-a lamurit odrasla de astfel de efecte, iar fata, cand s-a trezit cu beleaua, a spus povestea cu violul, caci noi habar n-avem ce poate sa scoata mintea unui copil, mai ales in conditiile mass-media vizuala din Romania actuala.
Si s-a pornit balamucul. Ii facem, ba nu-I facem intreruperea, schimbam, ba nu schimbam legi, poate, ba nu poate duce sarcina etc.,etc., cu aparitii en gross pe micile ecrane si gazeturi a unei multimi de specialisti in datul cu parerea. Si povestea s-a raspandit si pe alte meleaguri, cu aceasta ocazie o romanca de Anglia oferindu-se sa-i plateasca fetei intreruperea pe meleaguri britanice, daca la noi nu este voie din cauza vechimii sarcinii.Dar englezii or fi al soi de oameni pe la esenta existentei?
Iar familia fetei nu a fost fraiera sa dea cu piciorul unui asemenea voiaj gratuit.
Chestia este insa alta. Nu este fata/femeia asta singurul caz la asemenea varsta, dar de celelalte nu s-a auzit nimic. Chiar in Budila de Brasov s-a intamplat asa ceva mai acum cativa ani – mai putin schema cu violul – si fata (11 ani si 6 luni) a fost dusa de mama la intrerupere, ca pe la aproape 13 ani sa o pateasca din nou, luandu-se de data aceasta cu respectivul baiat de-o familie.
Ca si in cazul Elodia – nu este ea singura disparuta din lume si negasita – si in cazul pustoaicei-mama nu pot fi decat interese nepricepute complet de noi, dar ascunse tocmai de asemenea mediatizari excesive si de doi bani..
Si cand te gandesti cate alte lucruri cel putin la fel de importante pentru societatea romaneasca ar fi de facut !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.