O parte din averea fostului presedinte PSD Brasov, Constantin Niţă, sub sechestru!

O parte din averea fostului presedinte PSD Brasov, Constantin Niţă, sub sechestru!

0 487
Sfarsitul de saptamana a venit cu o surpriza din partea procurorilor de la Direcţia Naţionala Anticorupţie, acestia i-au comunicat, vineri dimineaţă, deputatului Constantin Niţă că i s-a pus sechestru pe avere într-un dosar de trafic de influenţă. Sechestrul a fost pus pe bunuri până la concurenţa sumelor de 30.000 de euro şi 300.000 de lei pe care Constantin Niţă este acuzat că le-ar fi primit ilegal.
“Comisionul a fost pretins de Niţă Constantin în schimbul exercitării influenţei sale asupra primarului de municipiu şi a promisiunii că va interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea şi buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Potrivit înţelegerii, suma reprezentând 5 la sută din valoarea contractului, de aproximativ 3,4 milioane de lei, trebuia să îi fie remisă lui Niţă în două forme: cash şi printr-un contract de consultanţă fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.
Procurorii susţin că, în 21 iulie 2013, Niţă ar fi primit 30.000 de euro de la omul de afaceri, într-un restaurant libanez dintr-un hotel din Bucureşti. De asemenea, la solicitarea lui Niţă, a fost contactată persoana de încredere a acestuia, care a propus încheierea unui contract de consultanţă cu o anumită firmă, la preţul de 5.000 de euro plus TVA, pe lună, iar acesta a şi fost semnat, în 2 mai 2013.
“În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanţii omului de afaceri au remis firmei indicate de Niţă Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranşe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014. Suma solicitată nu a fost, aşadar, achitată integral, ci două tranşe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei”, au precizat procurorii.
Din declaratiile din Dosar banii ar fi fost folosiți pentru cheltuielile organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.