O noua zonare a Brasovului

O noua zonare a Brasovului

0 55

Se intelege ca aceasta niua zonare nu va fi facuta in folosul usurarii platilor impozitului de catre cetateni ci din conta, multi se vor pomeni peste noapte locuind in zone mai selecte, iar acest lucru ii va usura de ceva bani in plus.
Astfel, potrivit reprezentantilor Primariei Brasov, in perioada imediat urmatoare va fi actualizata zonarea municipiului. Acest lucru va putea determina, in anumite cazuri, o crestere pe care o vor simti unii la plata impozitului pe teren.
Contribuabilii care vor locui din acest an si peste noapte intr-o zona de rang mai mare decat pana acum vor decarta mai mult, prin aceasta schimbandu-se si valoarile pe piata imobiliara.
In urma actualizarii valorii impozitelor, in zona A fiecare metru patrat va fi taxat cu 0,88 lei fata de 0,73 lei, in zona B impozitul va fi de 0,67 lei/mp in loc de 0,55 lei/mp, in zona C impozitul creste la 0,46 lei/mp fata de 0,38 lei/mp, iar in zona D va fi de 0,21 lei/mp in loc de 0,18 lei/mp.
Sursele oficiale din Primarie spun ca “actualizarea zonarii municipiului nu s-a mai facut din 2004, iar intre timp au fost realizate lucrari edilitare care au dezvoltat anumite cartiere”.
In acest sens un exemplu este concludent. Prin lucrarile pomenite, de pilda strada Fundului a devenit strada Fetei. Si atunci cum sa se mai plateasca aceleasi impozite?
Va vom tine la curnt, cat de curand, cu noua zonare a municipiului, dupa ce interesele edililor vor linisti apele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.