O noua taxa?

O noua taxa?

0 154

Iata ca dupa taxa de poluare pentru autoturisme, romanii ar putea fi obligati sa mai scoata din buzunare bani si pentru emisiile de dioxid de carbon rezultate din consumul propriu de gaze, electricitate si transport.

Astfel, Ministerul Economiei ia in calcul o asemenea taxa, care ar putea sa fie pusa in practica pe termen mediu si lung. In urma acestei taxe, statul ar obtine bani pentru a investi in unitati de stocare a carbonului.
Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, acesta a explicat ca o asemenea taxa va fi introdusa din 2010 in Franta, unde fiecare cetatean va plati in plus pentru a circula cu masina sau pentru a-si incalzi locuinta prin intermediul combustibililor fosili.

Deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, este de parere ca romanii nu sunt pregatiti pentru aceasta masura, din moment ce nu exista un studiu de impact.
Este frumos ca guvernantii dau exemple din tari occidentale cand este vorba de noi biruri. Si sunt exemple in sens pozitiv, cum ar fi acesta cu dioxidul de carbon si noua taxa, care ar permite o reducere a poluarii etc. Dar am doua intrebari: Oare banii acestei noi taxe se vor duce fix acolo unde sunt, teoretic, destinati sa mearga sau sunt stransi din disperare guvernamentala in cine stie ce alte scopuri, asa cum s-a intamplat cu banii pentru sosele bune? Si a doua intrebare: Putem compara veniturile francezilor cu ale noastre?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.