O noua sfidare a legii in Transilvania!

O noua sfidare a legii in Transilvania!

0 208

In aceste zile atentia cetatenilor si presei este retinuta de “tema referendumului”. Aceasta tema, tratata diferit la Bucuresti (unde asistam la discutii si interventii in Parlament) si zona de est a Transilvaniei unde chiar se da start la o asemenea actiune.


La sfarsitul acestei saptamani secuii din Covasna, Harghita si Mures sunt pregatiti sa dea startul la Referendumul privind autonomia asa numitului Tinut secuiesc.


Este vorba de un referendum neoficial, organizat fara acordul autoritatilor, de catre Consiliul National Secuiesc incepand din aceasta sambata pana pe 18 februarie.


Prefectul de Covasna, GY?RGY ERVIN, fost presedinte executiv al UDMR Covasna, minimalizand actiunea spunea ca este vorba doar de un …sondaj de opinie!


CNS (Consiliul National Secuiesc) numai pentru Judetul Covasna a tiparit 500 de afise in limba maghiara si 100 in limba romana pentru a anunta populatia in legatura cu aceasta actiune.


Afisele cuprind harta asa-zisului tinut secuiesc cu cele trei judete, Covasna, Harghita si Mures, impreuna cu indemnul adresat cetatenilor de a se pronunta in favoarea declararii acestei zone drept tinut autonom. Pentru referendum fost tiparite 80.000 de buletine de vot ce vor fi distribuite de peste 250 de voluntari. Pentru a asigura o participare cat mai larga la aceasta actiune, organizatorii au dispus ca toti agentii sa mearga cu urna mobila din casa in casa.


 


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.