O nouă secție la Corona Brașov : Baschet masculin

O nouă secție la Corona Brașov : Baschet masculin

0 64

Comitetul executiv al Federației Române de Baschet a aprobat marți, 4 octombrie 2022, afilierea provizorie a CSM Corona Brașov la FRB cu unanimitate de voturi.
Printr-o înțelegere cu clubul Știința București, Corona Brașov preia echipa masculină de seniori, care va activa, din acest sezon, în Liga I.
Această înțelegere permite ca jucătorii care au experiență de Liga I să continue să joace la acest nivel sub culorile Corona și, începând cu sezonul următor, clubul să folosească jucători tineri care provin inclusiv din cluburile brașovene.

”Trecerea la Corona Brașov reprezintă o oportunitate de a dezvolta jucătorii, oferindu-le un obiectiv concret și un nivel ridicat de pregătire. Să jucăm pentru Brașov înseamnă să continuăm tradiția și să readucem baschetul pe prima scenă, acolo unde îi este locul într-un oraș cu semnificație istorică foarte puternică.” spune Vlad Andronescu, team managerul echipei.

Soluția de a prelua o echipă de seniori vine după o consultare cu cluburile din Brașov. ”În baza strategiei deja stabilite ca brașovenii să fie reprezentați în prima ligă la toate sporturile de echipă, am început proiectul baschet. Întrucât Brașovul are deja echipă feminină, ne-am îndreptat către baschetul masculin. Ne-am întâlnit cu reprezentanții majorității cluburilor de baschet din Brașov, era normal să facem asta ca să vedem dacă avem acum posibilitatea de a construi o echipă de seniori. De fapt, de la întâlnire a lipsit reprezentantul unui singur club. Niciun club nu ar fi putut asigura, în acest sezon, jucători pentru o echipă întreagă care să fie competitivă în Liga I. Însă toți reprezentanții au sesizat și susținut oportunitatea de a avea o echipă de seniori care să joace pentru Brașov și care, din sezonul următor, să joace în Liga Națională inclusiv cu tinerii de la cluburile brașovene.” declară Alexandru Dedu, managerul general sportiv al Corona Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.