O noua Scrisoare de intentie cu FMI

O noua Scrisoare de intentie cu FMI

0 71

Guvernul a aprobat scrisoarea suplimentara de intentie cu Fondul Monetar International, a declarat, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, la sfarsitul sedintei Executivului.
„Astazi s-a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu Fondul Monetar International. Sunt si doua conditii legate de arierate, care se ridica la 1,95 miliarde lei, si de aprobarea Legii pensiilor. Am platit un miliard de lei si urmeaza ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor sa rezolve diferenta. Avem banii sa platim”, a precizat Ialomitianu.
In contextul semnarii scrisorii suplimentare de intentie cu FMI, ministrul de finante Gheorghe Ialomitianu a explicat ca „sunt si doua conditii legate de plata arieratelor de 1,9 miliarde si aprobarea legii pensiilor. Noi in momentul de fata avem banii si am platit un miliard. Urmeaza ca Ministerul Sanatatii impreuna cu Ministerul de Finante sa rezolve si diferenta. Suma exista”, a declarat Ialomitianu, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, 8 septembrie.
FMI a transmis recent ca este foarte ingrijorat in privinta problemei arieratelor sectorului public, care afecteaza si sectorul privat si revenirea economiei. „Suntem foarte ingrijorati in privinta problemei arieratelor si dupa cum stiti exista si o actiune precursoare in acest sens. Am lucrat progresiv. Aceasta este o chestiune pe care vom continua sa o subliniem: a avea arierate in sectorul public nu face rau numai sectorului public, ci si celui privat si revenirii”, a spus Franks, la un seminar organizat de BNR cu ocazia aniversarii a 130 de ani de activitate a institutiei – potrivit Mediafax.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.