O noua scrisoare a presedintelui catre Parlament

O noua scrisoare a presedintelui catre Parlament

0 61


Presedintele Traian Basescu s-a adresat din nou sefilor celor doua camere ale Parlamentului, printr-o scrisoare deschisa in care isi exprima dezacordul privind modul de numire al Presedintelui – director general al TVR.


Presedintele este de parere ca numirea in fruntea televiziunii publice a lui Alexandru Sassu, fost membru marcant al PD, debarcat de Basescu si trecut in tabara PSD, este rezultatul unui “troc politic intre PNL si PSD” si nu al unei competitii corecte, bazate pe competenta si neutralitate politica.


Prin scrisoare, Basescu incearca sa-I determine pe parlamentari sa nu valideze numirea lui Sassu in functie. “Fara a dori sa pun in discutie dreptul parlamentarilor de a lua o decizie conform constiintei lor, trebuie sa remarc faptul ca validarea de catre Camerele reunite a rezultatului acestui aranjament ar constitui un semnal negativ la adresa principiului echidistantei in activitatea televiziunii nationale”, afirma Basescu.


”Fac un apel la intelepciunea majoritatii parlamentarilor, sperand ca vor intelege riscurile unui semnal negativ transmis societatii romanesti atunci cand, in astfel de functii, nu sunt promovate persoane competente, care nu fac politica unui partid. Aici este vorba de credibilitatea noastra ca tara recent intrata in Uniunea Europeana, de atasamentul clasei politice fata de valorile democratice si de respectul fata de cetatean”, se spune in finalul scrisorii al carei text va fi supus dezbaterii in forul legislativ.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.