O noua scoala din Brasov risca sa ramana fara teren!

O noua scoala din Brasov risca sa ramana fara teren!

0 644

Scoala Gimnaziala nr. 5 si-ar putea pierde terenurile de sport si curtile din jurul ambelor corpuri de cladire, a caror situatie juridica nu a fost deocamdata reglementata. Terenurile din jurul corpului de pe strada dr. Ioan Cantacuzino cadre 02.11 ale scolii gimnaziale nr. 5 au fost revedincate de o persoana fizica.

Scoala Gimnaziala nr. 5 si-ar putea pierde terenurile de sport si curtile din jurul ambelor corpuri de cladire, a caror situatie juridica nu a fost deocamdata reglementata.

Terenurile din jurul corpului de pe strada dr. Ioan Cantacuzino cadre 02.11 ale scolii gimnaziale nr. 5 au fost revedincate de o persoana fizica. In urma cu un an si o parte din terenul din preajma corpului de pe strada Agriselor cadre 01.35 a fost revendicat.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, spune ca, in momentul de fata municipalitatea are doua procese pe rol cu ambele corpuri de la Scoala Gimnaziala nr 5 si asteapta decizia judecatorilor.

Pentru cazul in care va pierde terenurile aflate acum in situatie juridica incerta, Municipalitatea cauta deja solutii, pentru ca cele doua corpuri ale Scolii Gimnaziale nr. 5 sa functioneze in continuare in aceasi formula. elevi mici

Una dintre variante ar putea fi schimbul de terenuri cu cei care revendica acum spatiile din jurul celor doua corpuri de cladire.

Scoala Gimnaziala nr. 5 nu este singura unitate de invatamint din municipiu in aceasta situatie. Mai multe scoli au ramas in ultimii ani fara terenuri sau cladiri pentru care insa, la intelegere cu proprietarii, primaria nu plateste deocamdata chirii.

Astfel de situatii sunt la Liceul Sportiv, care a fost retrocedat Bisericii Evanghelice, Corpul B al Scolii nr. 15, retrocedat Bisericii Reformate, dar si Liceul de Muzica, care a fost revendicat de Ordinul Maicutelor Franciscane, carora le-a fost retrocedat de mai multi ani un corp de cladire.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.