O noua „rețetă” globalistă pentru conducerea luminată a popoarelor?!

O noua „rețetă” globalistă pentru conducerea luminată a popoarelor?!

1 314

Un actor de comedie , altfel haios, dar fără nici un fel de experiență politică și devenit celebru datorită unui serial TV în care joacă …la timpul potrivit – rolul unui profesor de istorie devenit președintele Ucrainei (?!) Si chiar câștigă zdrobitor,din primul tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina.

O activistă progresistă …si ea anonima in Slovacia, fără nici un fel de experiență politică, dintr-un partid care nu are grup parlamentar , câștigă detașat alegerile prezidentiale. Activista e un fel de … feministă ecologistă promotoare de țicneli-ideologice , care l-ar bate… si pe Klaus  la prezidențiale, în ambele tururi.

 Preluind noua „retzeta globalista„,  si in SUA o actriță distribuită într-un rol de politician pe baza unui … casting realizat de un grup de radicali progresiști din Partidul Democrat devine cel mai cunoscut politician democrat din Statele Unite, și ar putea candida la alegerile prezidențiale.Chiar in locul lui Hillary Clinton! Actrița nu avea, când a fost propulsata, nici un fel de experiență politică, și primește, se pare, textele „pe bilețel”. 

 Sună a păcăleli de 1 aprilie ; dar NU sunt. Să ne mai mirăm, așadar, că si în România se poartă actorașii tv.și „jurnaliștii” care prezentau odinioară vanghelioane si „jocuri  de putere” în fruntea listelor de la europarlamentare? Acesta pare să fie noul trend, în toată lumea: politica a devenit, pe față, actorie, reality show, comedie. Măcar nu ne mai ascundem după deget …

Zuzana Caputova

Doamna Zuzana Caputova este cel mai recent political maverick după ce, la finalul lunii martie 2019, câștiga detașat alegerile prezidențiale din Slovacia. Cariera politică a doamnei Caputova e foarte, foarte scurtă. Asta nu însemnă, însă, că nu a făcut lucruri interesante înainte de a deveni politician. Sa încercam o succintă trecere în revistă.După absolvirea facultății de drept la Bratislava, tânăra Zuzana a lucrat la primăria orașului natal, Pezinok (populație: 24.000), ajungând de la poziția de referent juridic la cea de viceprimar. De aici a trecut la Open Society Foundation (George Soros) și apoi la un ONG specializat în probleme de mediu, unde a lucrat între 2001 și 2017.Principalul său proiect, căruia i-a dedicat zece ani, a fost… stoparea amenajării unei gropi de gunoi în orașul unde fusese viceprimar.Era cool! În 2013, Curtea Supremă i-a dat dreptate Caputovei și a decretat că… groapa de gunoi este ilegală. Pentru această reușită de mare amploare, Zuzana Caputova a câștigat Goldman Environmental Prize (care, culmea, nu este oferit de Goldman-Sachs).
Împlinită pe deplin ca activist de mediu, Caputova se înscrie în primul partid politic, Slovacia Progresistă. Era decembrie 2017, iar eroina noastră avea deja 43 de ani. Slovacia Progresistă se înființase pe 28 noiembrie după ce depusese cele 13.500 de semnături cerute de lege.În ianuarie următor, Caputova este aleasă… vicepreședinte al partidului … în care abia intrase, iar în martie își anunță, fulminant, candidatura pentru funcția supremă în stat. 
Slovacia Progresistă” nu împlinise șase luni de la înființare, Caputova nu avea niciun pic de experiență politică, și puțini trebuie să le fi dat vreo șansă de reușită tocmai la prezidențiale. Doar că a urmat, așa cum ne-am obișnuit, o serie incredibilă de coincidențe.
Pe 21 februarie 2018 este asasinat jurnalistul Jan Kuciak, care scrisese despre evaziune fiscală, Panama Papers și legături ale politicienilor de vârf cu Mafia italiană. Opoziția acuză partidul de guvernământ – SMER-SD – de implicare indirectă. Lumea iese în stradă, iar sub presiunea protestelor, premierul Robert Fico își dă demisia cu tot cabinetul, după 6 ani în funcție. Rețeta “Colectiv”…
În septembrie-octombrie 2018 au loc mai multe arestări în cazul Kuciak. Poliția susține că criminalul nu se numără printre cei reținuți. Dar să nu lăsăm adevărul să strice o campanie electorală. Emoția era acolo!
Pe 18 mai 2018, președintele în funcție, Andrej Kiska, anunță că nu va mai candida pentru un al doilea mandat ,deși, conform sondajelor, era politicianul cu cea mai mare încredere printre slovaci și cu șanse mari de a fi reales.

Kiska și-a motivat retragerea prin dorința de a pune capăt unei epoci de confruntări politice (nu în asta constă democrația?) și prin aceea de a petrece mai mult timp cu familia… Partidul Libertate și Solidaritate  îl propune candidat pe Robert MistrikTimp de un an, Mistrik este considerat principalul favorit la cursa prezidențială .
Cu două luni înainte de alegeri, își anunță candidatura și Maros Sefkovic,diplomat de carieră și ditamai vice-președinte al Comisiei Europene, susținut de partidul de guvernământ. 
Pe 26 februarie, neasteptat, Robert Mistrikse retrage din cursa prezidențială și anunță că o susține pe… necunoscuta Caputova în baza unei înțelegeri prealabile . În termeni de strategie electorală, Mistrik a funcționat ca “iepure” pentru candidatul partidului cu …doar un an și patru luni vechime. 
Rămân în cursă cu șanse  Caputova și Sefkovic. Programul de campanie al Caputovei propune: independența poliției (?!), schimbări în sistemul judiciar, drepturi pentru comunitățile LGBT!?, protejarea pădurilor și legalizarea avorturilor. Teme fierbinți pentru orice… european de rand!! 
Vin alegerile. Și, odată cu ele, mult așteptatele recorduri:
* Prima femeie președinte al Slovaciei (în scurta istorie a țării)
* Cel mai tânăr președinte al Slovaciei (idem)
* Dar si cea mai slaba prezență la vot din istoria (cea scurtă a) Slovaciei.
* Cele mai puține voturi primite de câștigătorul prezidențialelor (un pic peste un milion.) 
…Nu știm câți dintre dumneavoastră sunt la curent cu reușitele politice ale altei prime Doamne, devenita si prima președinte din istoria Croației. 
Ce e sigur … că o cunoaștem cu toții pe doamna Kitarovic după aparițiile sale fermecătoare de la Cupa Mondială din Rusia sau de pe plajele din țara natală.Spre deosebire de cele două colege mai tinere, prezentate mai sus, doamna Kitarovic a deținut demnități publice și înainte de isprava sa supremă, fotoliul de președinte. Dar asta nu-i face povestea deloc mai previzibilă. Dimpotrivă…

Tânăra Kolinda, copilul unui simplu măcelar, prinde un program de student exchangeși pleacă în SUA, unde absolvă liceul din Los Alamos, la doi pași de laboratoarele unde s-a fabricat prima bombă atomică. La întoarcerea acasa în (pe atunci) inca Iugoslavia, urmează facultatea de sociologie, apoi cursurile Academiei Diplomatice din Viena și un master în relații internaționale.
Ca orice simplu copil de măcelar… Se înscrie în Uniunea Democrată Croată și ajunge în Ministerul de Externe, coordonând… departamentul dedicat Statelor Unite. În 1998 ajunge la Ambasada Croației din Canada.
În intervalul 2002-2003  o bursă Fullbright la George Washington University, o bursă Luksic la  Harvard și o bursă de cercetare la John Hopkins University…
În 2002 se alege parlamentar din partea Uniunii Democrate, iar la nici 35 de ani devine Ministru pentru Afaceri Externe și Integrare Europeană 
(după comasarea celor două ministere !).
La 12 ianuarie 2008 dupa demisia din funcție din motive până astăzi necunoscute !, in câteva săptămâni  este trimisă Ambasador în SUA.
După alta poveste cu cântec, pimește aproape imediat un post de vârf la ONU (Assistant Secretary General), apoi unul tot la vârf în NATO (Assistant Secretary General), iar în 2013 este invitată să devină membru în ditamai 
Comisia Trilaterală… 
Ca să rezumăm activitatea politică a doamnei Kitarovic, aceasta cică  a integrat Croația în Europa… pentru ca apoi să plece în America. Și să revină în țară la momentul potrivit pentru a face istorie.

Hellen Clark

Un alt meteorit politic este actualul premier al noii Zeelande La 21 de ani, după terminarea unei facultăți de Comunicare, domnișoara Ardern nimerește direct la cabinetul premierului de atunci, al Noii Zelande Hellen Clark. După această primă experiență urmează o deplasare în UK, unde  nimerește – din nou – la un cabinet de premier. E vorba despre echipa lui Tony Blair,  ca “senior policy adviser”.
Între Wellington și Londra, probabil ca să capete senioritatea necesară, d-șoara Ardern dăduse o fugă până la New York, ca… voluntar la o cantină socială. Nu știm dacă era cantina familiei Clinton, dar in C.V, părea frumos. Tot în 2008, pe când spăla vase și toca ceapă la Tony Blair, Jacinda Ardern este aleasă președinte al Uniunii Internaționale a Tineretului Socialist, …aripa tânără a Internaționalei Socialiste.
Întoarsă în Noua Zeelandă, Ardern nu apucă să despacheteze că este introdusă direct în parlament, pe listele Partidului Laburist. Sistemul din Noua Zeelandă permite unui partid ca, pe lângă parlamentarii aleși prin vot, să trimită în camera si tineri remarcabili!
Ce EBA, ea nu este Baseasca de New Zeeland, dar… la două runde de alegeri parlamentare, a iesit de fiecare dată pe locul doi, adica ne-eligibil, dar își păstrează postul mulțumită sistemului listelor. C-așa se face democrația… 
În foarte scurt timp, eroina noastră urmează să devină un politician de prim rang, și asta ca urmare a unei serii rare de întâmplări. de promovare a noii generatii politice in Lume! Astfel, premierul în funcție, John Key, anunță ca demisionează

Jacinda Ardern

Mișcarea surprinde pe toată lumea, întrucât Key avea o percepție foarte bună în rândul populației. John Key își motivează gestul prin dorința de a “petrece mai mult timp cu familia”… Este insa numit în funcții de conducere la Air New Zealand (Membru al Comitetului Director) și la ANZ Bank (Președinte). Familia trebuie să fie foarte fericită că tăticul mai adaugă niște mărunțiș la  cele 35 de milioane de euro avere. Odată cu demisia lui Key, Partidul Național rămâne fără politicianul-locomotivă.
Dupa nici trei luni, vicepreședintele laburiștilor, Annette King, demisionează si ea din funcția deținută în partid, pe fondul scorurilor slabe din sondaje.
Este înlocuită imediat  cu… Hellen Clark
Dupa alte 3 luni… demisionează și președintele Andrew Little. Este înlocuit imediat cu…aceeași Jacinda Ardern. Ciudat si inexplicabil!
Totusi… Partidul Laburist crește brusc în sondaje! La alegerile din septembrie 2017, laburiștii ies pe locul doi, specialitatea casei pentru domnișoara Ardern. 
Însă, deși Partidul Național are cele mai multe portofolii, laburiștii se aliază cu… verzii și cu partidul NZ First și formează guvernul. 
Premier – nimeni altcineva decât domnișoara Ardern, la doar 37 de ani. În ianuarie anunță insa neasteptat că este însărcinată, iar în iunie naște… Evident, de guvern se va ocupa cine trebuie!! Doar recordul ramane:  Jacinda Ardern este în acel moment cel mai tânăr șef de stat din lume…

COMENTARII

  1. F.interesant,dar…a cui e reteta?
    In Slovacia, un activista de mediu, sustinuta de Fundatia SOROS,este ceva ciudat…
    Sa fie noua „reteta” a castigarii puterii de”progresistii globalisti”ai lui Soros?
    Slovacia progresista seamana leit cu …”Uniti salvam Ro.”
    Dan Barna,un nimeni politica de la noi,cum a aparut?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.