O nouă poveste a gazului metan – Exxon Mobil Corp a vândut...

O nouă poveste a gazului metan – Exxon Mobil Corp a vândut tot ce deținea la Marea Neagră!

0 44

Iată că informațiile pe surse, știrile din media, „susșinute” de lipsa de comunicare a guvernanților se confirmă – Exxon Mobil Corp a anunţat marţi că vinde divizia de upstream din România producătorului de gaze Romgaz cu peste un miliard de dolari!!! Reuters, agenția care transmite știrea, mai spune că gigantul energetic american își va concentra investiţiile pe active cu costuri mici de furnizare. Adică nu pleacă ci doar vinde ce a primit gratis…
Tranzacţia cu Romgaz include toate acţiunile în Exxon Mobil Exploration and Production România, alături de participaţia în zăcământul XIX Neptun România.
Exxon este prezentă pe sectorul upstream din România din noiembrie 2008, când a „achiziţionat” o participaţie în proiectul de gaze de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră.
Aceasta este știrea care se suprapune peste introducerea Legii Off – shore în dezbatere parlamentară, prin care se reduc o parte din beneficiile Statului român în favoarea „multinaționalelor”.
Vanzarea participațiilor lui Exxon Mobil Corp a fost negată de la cel mai înalt nivel al conducerii Statului.

Ministrul Energiei: Romgaz vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun  Deep din Marea Neagră, deținut în prezent de ExxonMobil / Compania  americană și-a anunțat anul trecut intenția de a se

Iohannis, în 2020: Informatia privind vanzarea participatiei Exxon la Marea Neagra nu e reala
Iată ce spunea preș. Iohannis, într-o tentativă de acoperire a manevrelor oculte patronate de ministrul liberal Popescu Virgil, cel care a patronat liberalizarea prețurilor din sectorul energetic. Cităm: „Vânzarea participației Exxon la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă. Însă, după opinia mea, această informație, ca să zic așa, care circulă în ultimele zile nu este una reală. Nu cred că putem să vorbim despre o astfel de posibilă tranzacție”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută joi, la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.
Oare cei care sunt la putere mai au și alt rost dincolo de falimentarea țării?

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.