O nouă ofertă de investiție pentru Românii – Titlurile Tezaur cu dobânzi...

O nouă ofertă de investiție pentru Românii – Titlurile Tezaur cu dobânzi atractive!

0 151

Ministerul Finanțelor a anunțat noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, care vor putea fi achiziționate de populație începând de joi – 2 mai.

În prima serie a fost , în cea de-a doua de 500 milioane lei, iar în cea de-a treia (aprilie) de doar 200 milioane lei.

Motivele sunt multe, de la educație financiară precară și procedura greoaie (cea de la Poștă), la neîncredere în economie sau, mai exact, în guvernare.

Într-un comunicat emis miercuri de către Ministerul Finanțelor Publice se arată că „alternativa de economisire se bucură de un interes crescut al românilor”. Pînă acum a fost subscrisă o valoare de aproape 1,5 miliarde lei

Românii pot subscrie începând de joi, 2 mai 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 02 – 31 mai 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;
  • în perioada 02 – 30 mai 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 02 – 29 mai 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.