O noua ofensiva a politiicii maghiare! (1)Monopolul politic al UDMR in faliment?

O noua ofensiva a politiicii maghiare! (1)
Monopolul politic al UDMR in faliment?

0 62

?


Multi ar fi tentati sa creada acest lucru dupa ultima informatie transmisa de agentiile de presa – Tokes refuza oferta UDMR de a candida pe liste comune la europarlamentare.


Dupa cum il stim pe episcop anuntul a venit chiar din partea lui. „Cele sase organizatii maghiare care m-au sprijinit in strangerea semnaturilor necesare pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare nu sustin ideea unei liste comune cu UDMR”, a precizat Laszlo Tokes.


Tokes care este si presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, joaca tare. Jocul sau, in actuala etapa, pare a fi sustinut de catre forte puternice care au trecut de la UDMR la slujitorul bisericii. Oficial ni se spune ca radicalii maghiari care-l sustin pe episcopul Laszlo Tokes la alegerile pentru Parlamentul European se opun participarii acestuia pe o lista electorala comuna cu UDMR.


Fortele de care am mentionat fac un joc la asteptare, Tokes fiind partitura care se va canta pana cand clasa politica de pe malul Dambovitei va lua o directie sau alta in miza votului uninominal.


Trebuie sa tinem cont de faptul ca Marko Bela a plecat doar din Guvern nu si de la putere. UDMR mai tare ca niciodata, cu oameni politici pragmatici si plini de bani, are putere si stie ce sa faca cu ea, aplicand o politica diferentiata fata de conationalii sai: aceea de a tace si a face. Si FACE nu gluma! Peste tot, acolo la nivelul comunitatilor se fac atat de multe: drumuri, aductiuni de apa, canalizari, camine etc. toate astea aducand voturi nu vrajeala religioasa a lui Tokes.


Asa ca falimentul politic a UDMR este doar o dorinta a unora, realitatea fiind cu totul alta. Sunt unii care incearca sa ne faca sa credem altceva, astfel incat, cu putina ceata si multe argumente, conducerea UDMR alaturi de semnale date la timp dinspre Budapesta, va forta electoratul maghiar sa faca ce stie de aproape doua decenii: sa voteze pe cine trebuie, unde trebuie. De ce nu chiar pe Tokes pentru Bruxelles.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.