O noua modificare a legii ANI

O noua modificare a legii ANI

0 83

Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, propunerea legislativa de modificare a legii ANI initiata de senatorul PNL Emilian Francu, care stipuleaza ca demnitarii care detin sub 3% actiuni la o firma nu sunt obligati sa declare contractele cu statul.
„Contractele, inclusiv cele de asistenta juridica, consultanta si civile, obtinute sau aflate in derulare in timpul exercitarii functiilor, mandatelor sau demnitatilor publice (…) se vor declara doar de cei care detin peste 3% din actiunile sau partile sociale ale unei firme care are contracte cu o societate comerciala cu capital de stat sau unde statul este actionar”, stipuleaza proiectul legislativ.
In actul normativ se prevede obligativitatea declararii numelui si adresei beneficiarului de contract, cat si a numelui rudelor de gradul intai ale acestuia.
Proiectul a fost adoptat tacit, in conditiile in care termenul de dezbatere si vot final in Camera Deputatilor, stabilit pentru 5 octombrie, a fost depasit.
Comisia juridica adoptase raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind modificarea legii ANI, insa in conditiile in care initiativa a fost adoptata tacit aceasta a trecut in forma initiala.
Deputatii juristi stabilisera ca persoanele care detin impreuna cu familia sub 5% actiuni la o societate nu trebuie sa mai declare contractele cu statul.
Camera Deputatilor este primul for sesizat cu acest proiect de lege, Senatul fiind camera decizionala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.