O noua eruptie solara in 8-11 decembrie

O noua eruptie solara in 8-11 decembrie

0 76

Expertii NASA avertizeaza in legatura cu o noua eruptie solara in perioada 8-11 decembrie, care ar putea avea consecinte grave asupra Pamantului, intrucat este posibil ca aceasta sa afecteze campul magnetic al Terrei, transmite portalul Cybersecurity.ru, citat de Agerpres.
Sonda spatiala Solar Dynamics Observatory a monitorizat o serie de eruptii intense pe suprafata Soarelui in ultimele trei zile.
Referitor la noua furtuna solara din data de 9 decembrie, savantii spun ca aceasta ar putea fi mai puternica decat cea din 4 decembrie si va provoca perturbari magnetice pe scara larga pe Pamant. Acest lucru inseamna ca, in zilele respective, persoanele sensibile la vreme pot prezenta o deteriorare semnificativa a starii lor de sanatate.
In timpul unei furtuni magnetice este posibila dereglarea bioritmului corpului, cresterea numarului de accidente si leziuni. Acest efect neobisnuit se explica prin schimbari in sistemul nervos central – cresterea timpului de reactie la stimuli externi.

Furtunile solare intense pot provoca daune aparatelor orbitale si sunt un pericol si pentru astronauti. In plus, exista intotdeauna riscul deteriorarii retelelor electrice de pe Terra. Pentru protectia in fata eventualelor surprize din partea Soarelui, NASA a conceput proiectul „Solar Shield” – informatia cu privire la activitatea solara este prompt prelucrata intr-un centru de date.

Primind din timp informatii cu privire la posibilele furtuni solare, computerele ar urma sa dezactiveze transformatoarele, excluzand astfel o eventuala avarie ca urmare a perturbarilor geomagnetice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.