O noua distractie in Poiana Brasov

O noua distractie in Poiana Brasov

0 77

In acest weekend, in Poiana Brasov a fost inaugurata o noua modalitate de distractie si petrecere a timpului liber: zorbingul. Denumirea zorb este de origine englezeasca si defineste obiectul cu ajutorul caruia se practica acest sport extrem.


?


Zorb – pentru amatorii de senzatii tari


Daca o sa vedeti o minge uriasa rostogolindu-se cu 50 km/h pe o panta in statiunea Poiana Brasov sa nu va mirati. Si sa nu va mirati nici daca, la terminarea cursei, din interiorul mingii o sa iasa un om, incantat de senzatiile traite si dornic sa experimenteze inca o data acest inedit „mijloc de transport”. Mingea se numeste Zorb si a fost inventata in 1995 de doi tineri din Noua Zeelanda. In momentul de fata este prezenta in foarte multe statiuni montane din intreaga lume, unde scoate bani frumosi (atat vara, cat si iarna) de la turistii amatori de distractii extreme.


Este vorba de o sfera din PVC transparent, care in interior are un habitaclu separat de exterior printr-un compartiment gros de 70 cm, umplut cu aer. Accesul clientului in habitaclu se face printr-o deschizatura prevazuta in acest compartiment.


Odata ajuns in interior, clientul este practic separat de sol de o perna de aer groasa de 70 cm, astfel ca bolovanii sau damburile de pe traseu nu prezinta nici un pericol. In plus, miscarea de rotatie din timpul cursei se inscrie in limite suportabile – exact atat cat sa nu se treaca din zona distractiei in cea a disconfortului.


Totusi, nu e recomandabil sa intrati intr-un Zorb daca nu sunteti pregatit sa renuntati pentru cateva zeci de secunde la notiuni precum „sus”, „jos”, „stanga”, „dreapta”. Rostogolirea este haotica, pentru ca orice obstacol marunt conduce la schimbarea directiei si veti simti foarte clar pe pielea dvs. ce inseamna asta.


O tura de zorbing, pe cativa zeci de metri langa complexul „Capra Neagra“ din Poiana Brasov costa 30 de lei.Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.