O noua calificare: tehnician in comertul international

O noua calificare: tehnician in comertul international

0 116

In invatamantul postliceal va aparea o noua calificare. Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic, prin proiectul Cominter, va introduce o noua calificare: cea de tehnician in comert international, a declarat, seful CNDIPT, Madlen Serban, intr-o intalnire de lucru cu reprezentanti ai Asociatiei de Management al Programelor de Formare Profesionala pentru IMM din domeniul comert, din Franta.


Reprezentantii CNDIPT au precizat ca se impune infiintarea unei astfel de calificari, cu atat mai mult cu cat Romania este tara membra a Uniunii Europene. In cadrul reuniunii, au fost identificate nevoile de formare ale profesorilor de specialitate, care vor preda cursuri pentru noua calificare, si s-au stabilit modalitatile de colaborare atat cu intreprinderile din Franta, care vor oferi stagiile de pregatire pentru elevi, cat si cu intreprinderi din alte state membre ale UE.


Cominter este un proiect pilot Leonardo da Vinci in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale si are ca prioritate asigurarea transparentei calificarilor profesionale la nivel european. Se deruleaza pe parcursul a doi ani (octombrie 2005 – octombrie 2007) si este initiat de Ministerul Educatiei din Franta. In acest proiect sunt implicate institutii responsabile cu elaborarea si gestionarea calificarilor din domeniul comertului, din Franta, Olanda, Italia, Grecia, Portugalia, Slovenia si Romania.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.