O moda a educatiei contemporane: e-learning

O moda a educatiei contemporane: e-learning

0 70

Intr-o epoca a vitezei, a internetului, a calculatorului care ne-a invadat locul de munca, timpul liber si chiar viata personala, este normal ca tot mai multe aspecte ale vietii noastre sociale sa fie legate de acest «instrument».
Asa se face ca accesul la informatie pe care ni l-a oferit posibilitatea comunicarii la distanta se poate transforma in cursuri educative care incearca sa substituie cat mai mult institutia traditionala a scolii.
Noua moda in materie de educatie este e-learning (electronic-learning), mai exact, invatamantul la distanta. Romania se afla inca intr-o faza incipienta din acest punct de vedere, dar tot mai multe companii contracteaza acest tip de instruire pentru a le oferi angajatilor sai oportunitatea unor training-uri de succes cu costuri minime.
Cheia succesului acestui sistem le reprezinta urmatoarele: poate fi folosit oricand si oriunde exista un acces la internet si are aceeasi valoare calitativa ca si instruirea traditionala, iar costurile sunt injumatatite.
Acest sistem incearca sa substituie cat mai fidel salile de clasa traditionale: „Invatarea asincrona sau sincrona, condusa prin intermediulinternet-ului, intranet-ului, extranet-ului sau altor tehnologii bazatepe internet. E-learning include diferite metodologii de livrare careinclud continut personalizat, clase virtuale, simulari, forumuri,discutii focalizate etc.”, este definitia data de IDC.
Cele trei mari directii in care sedezvolta e-learningul sunt: IT, aplicatii in domeniul IT si abilitati in afaceri.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.