O mica pauza in …criza guvernamentala (3)!

O mica pauza in …criza guvernamentala (3)!

0 275

Criza guvernamentala, dupa intalniri, sedinte si certuri care au tinut toata saptamana trecuta pare ca si-a epuizat energia, lucrurile indreptandu-se spre o zona de echilibru.


Este un echilibru fragil, dat fiind intentia democratilor, hotarata in plen sambata, la varful partidului, de a discuta cu platformistii lui Stolojan. Acestia dupa ce au fost ?contrati puternic de liberli autentici la Timisoara, sunt confruntati cu o mare problema – calitatea de membru. Sunt blocati toti “platformistii” pentru ca toti alesii, indiferent ca sunt parlamentari sau alesi locali, isi pierd calitatea de membru PNL daca sunt intr-un alt partid – PLD.


?


In Guvern cateva momente de liniste


Pentru onestitate trebuie sa spunem ca unele masuri economice alaturi de o colectare mai buna, au inceput sa-si concretizeze in mod vizibil, consecintele pozitive. Daca pe timpul CDR-ului lumea era obisnuita cu rectificari negative, in ultima perioada trebuie sa o spunem, tot ce s-a rectificat a fost cu alocare unor noi fonduri. Noi la Brasov, in ultimele luni, am primit pentru administratia publica mai multe zeci de miliarde.


Cearta pentru posturi a luat o mica pauza. Partidul National Liberal va prelua portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, iar Partidul Democrat posturile de secretari de stat si conducerile agentiilor/autoritatilor ramase libere prin retragerea reprezentantilor conservatorilor, pe care le va negocia cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania.
Aceasta decizie a fost luata de Consiliul National de Conducere al Aliantei D.A., care s-a reunit vineri la Palatul Victoria alaturi de faptul ca functia de ministru de stat, ocupata de PC, revine PD, care nu va face nici o nominalizare pentru acest post, se arata intr-un comunicat de presa transmis de CNC-ul ADA.
PD va sustine candidatul PNL pentru functia de ministru al economiei si comertului in procesul de validare in parlament, informeaza sursa citata. Candidatul de ministru Varujan Vosganian, va fi audiat de comisii luni si supus votului camerelor reunite ale Parlamentului – marti.


Noul ministru al agriculturii, liberalul Dan Motreanu, a depus juramantul, vineri, in fata presedintelui Traian Basescu, in cadrul unei ceremonii, cu haz si naduf, care a avut loc la Palatul Cotroceni.


Un nou partid – capcana?


Dupa ce Theodor Stolojan, alaturi de sustinatorii platformei Stolojan-Stoica (exclusii din PNL – Valeriu Stoica, Mona Musca, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru – si grupul initiatorilor apelului pentru unitatea PNL, in frunte cu Gheorghe Flutur) a anuntat joi infiintarea Partidului Liberal Democrat.
Stolojan sustine ca alaturi de platformisti se afla, in prezent, opt organizatii judetene ale PNL si presedintii acestora, 29 de parlamentari liberali si peste 11.500 de membri ai partidului


Formatiunea politica pe care grupul Stoica-Stolojan sustine ca o va infiinta „nu are alti membri decat pe cei fondatori”, iar anuntul privind existenta a 11.500 de adeziuni la noul partid „reprezinta o noua si mare minciuna”, afirma Biroul de presa al Partidului National Liberal, intr-un comunicat difuzat vineri.
Tot aici se subliaza ca o persoana nu poate face parte in acelasi timp din doua partide, conform legii partidelor, si, „in momentul in care au semnat ca membri fondatori ai noului partid democrat, cei din grupul Stoica-Stolojan nu mai fac automat parte din PNL”.


Un nou partid – ?PLD, este pe langa un instrument al Centrului de putere Cotroceni si o dubla capcana, atat pentru PNL cat si romani.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.