O metodă mai simplă ca să schimbi un procuror

O metodă mai simplă ca să schimbi un procuror

0 119

Vicepresedintele american Joe Biden a fost mai multi ani dirigintele României. Dar si al Ucrainei. El a fost desemnat de presedintele Obama ca om de contact cu Ucraina, după ce in 2014, Viktor Ianukovici „a plecat” in Rusia.

La doi ani după incheierea mandatului, Biden a povestit cum l-a schimbat pe procurorul general al Ucrainei, Viktor Shokin. Pe scurt, Biden l-a amenintat pe presedintele Petro Poroshenko că dacă nu il schimbă, in sase ore, pe procurorul general, Ucraina nu va mai primi imprumutul de un miliard de dolari care ii era vital. S-ar putea ca vicepresedintele Timmermans să nu creadă, dar procurorul general chiar a fost schimbat.

Ulterior, s-a aflat insă că procurorul respectiv investiga firma de gaze naturale Burisma Holdings care il angajase pe fiul lui Biden, Hunter, ca membru al Boardului.  In perioada 2014-2015, firma acestuia, Rosemont Seneca Partners LLC a primit lunar sume mai mari de 166.000 de dolari.

Nu intru in amănunte. Dacă doriti să aflati mai multe detalii, puteti citi articolul lui John Solomon din The Hill. ( „Joe Biden 2020 ukrainian nightmare a closed probe is revived”)

image.png

Adrian Năstase

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.