O mai fi valabilă șmenul cu TVA? ANAF rambursat în luna ...

O mai fi valabilă șmenul cu TVA? ANAF rambursat în luna martie TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei,

0 70

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) cică a rambursat în luna martie TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei, pentru 24.526 de deconturi, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Conform documentului, media rambursărilor din primele două luni ale anului 2020 a fost de 1,6 miliarde de lei.
„De la data declarării stării de urgenţă, ANAF a accelerat procesul de rambursare a TVA prin relocarea personalului implicat în acţiunile de control suspendate. Totodată, ANAF a desfăşurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările şi restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare”, se menţionează în comunicat.
Astfel, în vederea implementării mecanismului de rambursare care vizează soluţionarea rapidă a deconturilor de TVA, ANAF a elaborat un proiect de act normativ care se află în prezent în circuitul de avizare internă.

Potrivit ANAF, situaţiile în care există indicii de evaziune fiscală, ca urmare a analizei de risc, precum şi cele sesizate de cetăţeni, vor fi investigate de DGAF prin utilizarea activităţilor specifice de la distanţă.
Reprezentanţii ANAF reamintesc contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro. Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT se pot obţine prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60.
De asemenea, contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agenţiei pentru a obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT.

Atenție, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF sunt împuterniciţi să se deplaseze pe teren pentru a verifica respectarea interdicţiilor stabilite prin ordonanţele militare.
Deși se laudă că au constatat în cazul a 11 contribuabili încălcarea măsurilor dispuse prin ordonanţele militare, aplicând amenzi în sumă de 674.000 lei, nu se suflă nimic de recuperarea fraudelor. ANAF deși are obligații să recupereze banii furați de la statul român nu spune nimic despre miiardele ce trebuiesc recuperate. Daca s-ar apuca de treabă și ar recupera cel puțin jumatate din valoarea constatată de parchetarii de la DNA prin dosare am moderniza nu doar sistemul sanitar ci și educația sau administrația.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.