O lege stramba arunca chiriasii in strada

O lege stramba arunca chiriasii in strada

0 218

Brasovenii care au calitatea de chiriasi in casele nationalizate se tem ca vor ajunge in strada, acum in prag de iarna, deoarece la anul expira termenul de cinci ani in care acestia aveau voie sa mai locuiasca in aceste case. Desi exista multe procese pe rol, oamenii isi fac griji ca proprietarii care si-au revendicat casele prin cererile depuse nu vor astepta terminarea proceselor si ca vor recurge, in primele luni ale anului 2007, cand expira termenul, la evacuare. Daca in Bucuresti, in aceasta situatie se afla in jur de 4.000 de familii, in Brasov, in prezent, numarul acestora se ridica la 600 de persoane si exista liste intocmite chiar de catre chiriasii aflati in aceasta situatie pe care le-au depus la Primarie. In urma cu aproximativ un an si jumatate, chiriasii s-au constituit intr-o organizatie si au manifestat in fata Prefecturii, dar cu toate acestea nimic nu s-a intamplat favorabil si nimeni nu s-a inghesuit in vreun fel sa le rezolve situatia.


?


Pensionari disperati


Pentru ca aproape jumatate dintre chiriasii care risca sa ajunga in strada sunt pensionari, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor a cerut guvernantilor sa adopte o hotarare prin care chiriasii cu varste de peste 70 de ani sa fie lasati sa locuiasca in respectivele apartamente pana la sfarsitul vietii. Executivul nu a aprobat aceasta propunere.


?


O situatie tragica


Viceprimarul Brasovului, Gabriel Andronache, ne-a declarat pe aceasta tema ca daca in prezent 600 de persoane se afla in aceasta situatie, in viitorul apropiat vor fi inca pe atatea: „Peste doi ani, vor fi evacuate conform Legii 10 toate aceste persoane. Subiectul nu este unul nou si, din pacate, mass-media nu vorbeste despre acest subiect care este atat de grav. Este o situatie tragica si legea este stramba, pentru ca ea a fost aprobata fara a gasi solutii. La Brasov, ne-am gandit sa construim noi locuinte, dar aceasta solutie nu rezolva imediat problema pentru ca va dura, rezolvarea venind doar peste cativa ani. Apreciez ca doar peste cinci ani ar fi viabila. Pot sa spun ca, de doi ani, ne-au iesit peri albi, deoarece oamenii vin in audienta si ne cer sa-i ajutam. La fiecare audienta avem in jur de 40 de persoane si 90% dintre acestea sunt familii care se confrunta cu aceasta situatie”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.