O infectie care ucide in 90 de zile, tot mai raspandita la...

O infectie care ucide in 90 de zile, tot mai raspandita la nivel global

0 273

Se numeste Candida auris si este o noua ciuperca ucigasa, tot mai raspandita in ultimii ani la nivel global.
Ca sa va faceti o idee despre forta acesteia trebuie sa stiti ca in ultimii cinci ani a afectat o unitate neonatala din Venezuela, un spital din Spania şi a forţat inchiderea unei unitaţi de terapie intensiva din cadrul unui centru medical prestigios din Marea Britanie, cat şi mai multe locuri din India, Pakistan şi Africa de Sud.

Periculoasa ciuperca se poate găsi în general pe alimente: Cartofi, fasole, grau, rosii sau ceapa!

Recent, potrivit presei internationale, Candida auris a ajuns in New York, New Jersey şi Illionois, unde Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor urmeaza sa adauge ciuperca pe lista “ameninţarilor urgente”.

Candida auris Pilz resistent 1800 O infectie care ucide in 90 de zile, tot mai raspandita la nivel global

Ucide in doar 90 de zile

New York Times prezinta cazul unui barbat care, in luna mai a anului trecut, a fost internat in in Spitalulul Mount Sinai din Brooklyn pentru o intervenţie chirurgicala la nivelul abdominal. In urma unui test de sange, medicii au descoperit ca acesta fusese infectat cu ciuperca recent descoperita. Acesta a fost izolat in unitatea de terapie intensiva. Barbatul a decedat dupa ce a fost internat in spital timp de 90 de zile, insa Candida auris nu a disparut. In urma unor teste, medicii au descoperit ca aceasta se impraştiase peste tot in camera pacientului. “Totul a ieşit pozitiv la teste – pereţii, patul, uşile, perdelele, telefoanele, chiuveta, tabla, stalpii, ţevile. Salteaua, cadrul patului, fereastra, tavanul, era peste tot”, a declarat directorul spitalului, doctorul Scott Lorin.

legume O infectie care ucide in 90 de zile, tot mai raspandita la nivel global

Ultra rezistenta la antibiotice
Candida auris este periculoasa şi din cauza faptului ca este rezistenta la medicamentele anti-ciuperci. Timp de cateva decenii, experţii in domeniul sanataţii au avertizat ca folosirea in exces a antibioticilor va reduce eficienţa medicamentelor.
In ultimul timp a avut loc o inmulţire de astfel de ciuperci şi bacterii. Cu toate acestea, deşi liderii in domeniul sanataţii au cerut mai multe reţinere in prescrierea antibioticelor, folosirea acestora in exces in diferite spitale şi clinici a continuat.
Potrivit specialistului in boli infecţioase Rhodes, care a lucrat la anihiliarea focarului ce a avut loc in Londra, ciuperca se poate gasi „pe toate – cartofi, fasole, grau, tot ce va puteţi gandi, roşii, ceapa. Noi cautam acest lucru prin utilizarea de antifungicide pe culturi”.
Unul dintre cele mai mari focare din Europa a avut loc in Spania unde 372 de pacienţi (internaţi in acelaşi spital) erau purtatorii germenului, dar nu manifestau simptome, iar 85 de pacienţi aveau infecţia in sange. Din aceştia, se pare, 41% au murit in mai puţin de 30 de zile.

http://www.national.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.