O firmă italiană va livra la Braşov 105 autobuze noi

O firmă italiană va livra la Braşov 105 autobuze noi

0 299

Este firma care a câştigat licitaţia pentru achiziţia autobuzelor lansată în februarie. Conducerea RATBVSA a considerat că a avut cea mai avantajoasă, din punct de vedere tehnic şi economi

Este firma care a câştigat licitaţia pentru achiziţia autobuzelor lansată în februarie. Conducerea RATBVSA a considerat că a avut cea mai avantajoasă, din punct de vedere tehnic şi economic după ce a evaluat ofertele primite din partea a patru companii de profil.

Dcă nu vor fi contestaţii şi se va semna contractul, noile autobuze ar putea fi livrate chiar de la sfârşitul acestui an.
Potrivit lui Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RATBV SA, este vorba de autobuze de 10, 12 şi 18 metri, echipate cu motoare Euro 6 din clasa C, extrem de puţin poluante.

Autobuzele care fac obiectul acestei oferte sunt produse după un concept, proiect şi design al unui producător italian, cu componente produse în Uniunea Europeană, dar sunt asamblate de o firmă din Turcia.

Pentru cumpărarea acestora, RATBV a contractat de la BERD un împrumut în valoare de 114 milioane de lei, care ar urma să fie rambursat pe o perioadă de 10 ani, primul an fiind de grație.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.