O Duda la Cotroceni?

O Duda la Cotroceni?

0 153

Daca celelalte formatiuni politice si-au numit, inca in doi peri, candidatii pentru cazarea, cu pat si masa, la Cotroceni, uite-l si pe Mihaita Number One al nostru ca-si intinde vreascul intr-acolo. Dreptul lui, se poate zice, mai ales ca in actualele imprejurari si conform Constitutiei in vigoare, el sta sa faca tusa, caci nu se afla nici pe banca de rezerve.
De aceea a acceptat o mezalianta, stricand sangele albastru al fiica-si celei mai mari, Margareta, cu amestec de sange rosu, iesean, din soiul dudelor. Astfel si-a bagat ginerele la inaintare, sa candideze la presedintia Romaniei, care, sprijinit de banii tatalui-socru, ar avea oarece sanse de castig, avand in vedere lehamitea romanilor de a vedea schimbandu-se in fruntea tarii tot aceleasi si aceleasi mutre politice cu nas de Pinocchio in perioada sa mincinoasa.
Aceasta mezalianta – dupa tipicurile nobilimii, este o mezalianta oarecum inacceptabila, avand in vedere inalta pozitie a Margaretei in cadrul familiei – s-a petrecut categoric sub influenta intereselor ambelor parti, avand in vedere ca Margareta, numita un fel de urmasa la tron – nu ma pricep la toate dichisurile nobilimii in aranjarea vietii pe o ierarhie a titlurilor pentru ca nu ma intereseaza – nu mai poate avea urmasi datorita varstei, asa ca a fost tot un drac cu cine se marita, iar Radu Duda, actor de duzina, deci fara succes la public, s-a gandit sa profite de ocazie si sa-si lipeasca de buric un titlu nobiliar, ca sa iasa mai in fata.
De fapt cine este acest Radu Duda?
Radu Duda este in varsta de 49 de ani si s-a nascut la Iasi, intr-o familie de medici si si-a început cariera profesionala pe scena pentru ca in 1984 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, figurand printre artisti, dupa patalamaua universitara. S-a proopsit insa cu rolul care i-a adus notorietate pe scena vieþii, zece ani mai tarziu cand a intalnit-o pe principesa Margareta.
Cei doi s-au cunoscut cu prilejul unor acþiuni caritabile si in 1996 se casatoresc.
In 1999 Radu Duda devine principe de Hohenzollern-Veringen. Acest moment va marca sfarsitul carierei artistice din teatru, film si televiziune, inceputa in 1974, Duda facandu-si aparitia pe scena politica, unde a inceput sa joace rolul de fervent militant al intereselor socrului si al asa-zise case regale, ca nu a avut incotro, trebuia si el sa-si castige o paine pe acolo, mai ales ca guvernantii PSD si apoi PNL au facut tampenia sa-l unga reprezentant special al Guvernului Romaniei – nici pana azi nu m-am lamurit unde si ce reprezenta, de fapt – Executivul renuntand in 2008 la serviciile lui, foarte gras platite pana atunci din banii nostri.
Principele a fost acuzat, printre altele, si de relatii cu Securitatea comunista, acuzatii pe care, dupa cum era de asteptat, le-a respins. De asemenea i-a fost contestat si titlul nobiliar obtinut prin casatoria cu principesa Margareta, ceea ce eu vad ca ceva normal, dar se pare ca riga il doreste neaparat ca valet in atingerea binecunoscutelor scopuri de a aduce din nou pe tron stirpea acestor Hohenzollerni de Romania.
Continuarea povestii este usor de anticipat. Daca romanii se prostesc si mai tare decat au ajuns sa fie prin manevrele actualei clase politice si ii musca sarpele spre o schimbare, alegand aceasta duda flescaita drept presedinte, monsieur Radu de etc. va pune de un referendum pentru schimbarea Constitutiei si-si va urca socrul pe un tron subred si prea prafuit pentru vremurile moderne. Sper insa sa nu fie multi cei care doresc inca o sea pe spinare, votandu-l.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.