O Dacie la fiecare 52 de secunde

O Dacie la fiecare 52 de secunde

0 75

Uzina Dacia de la Mioveni fabrica masini intr-un ritm sustinut. Pretul mic si calitatea masinii, o fac dorita in intreaga Europa, motiv pentru care cadenta de fabricatie a batut recordul: 61,3 vehicule/ora, cum uzina n-a avut niciodata.
In momentul de fata, la Pitesti, la fiecare 52 de secunde, un vehicul iese de pe liniile de montaj ale uzinei Dacia. Din cele 1.300 de vehicule produse zilnic, 690 de vehicule sunt Logan berlina, 560 sunt Logan MCV si 50, Logan VAN.


Pentru atingerea cadentei actuale, Dacia a angajat in ultima perioada aproape 900 de noi salariati numai in cadrul Uzinei Vehicule.


In 2007, uzina de la Mioveni a produs 222.914 vehicule. Actuala majorare de cadenta va permite ca, in 2008, sa se ajunga la o productie totala de peste 310.000 de vehicule.


Si gama de produse se va diversifica. In luna martie va fi lansat in productie un nou model, Dacia Sandero, un autoturism la limita dintre cele de capacitate mica si normala. Desi se pierde din capacitatea de depozitare, noul model va fi mai usor de manevrat si mai economic. Sandero urmeaza a fi lansat la Salonul auto de la Geneva, moment dupa care vor incepe comenzile pentru Dacia Sandero.


Desi se pastreaza secretul in jurul noului model, se stie ca autovehiculul va fi construit pe platforma Loganului, avand foarte putine modificari in interior, majoritatea diferentelor fiind vizibile la exterior. Noul model se adreseaza in special tinerilor si va costa cel mai probabil cu 1.000 de euro mai mult decat Loganul. Odata cu noul model, Dacia se va prezenta si cu o noua sigla.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.