O clipa de gratie cu motodeltaplanul in Brasov

O clipa de gratie cu motodeltaplanul in Brasov

0 278

Daca vrei un moment de gratie, un zbor cu motodeltaplanul te va face sa capeti o “boala” de care nu vei scapa prea usor. Este atat de frumos, incat nu crezi ca mai exista ceva care sa se compare cu zborul.


Zborul cu aparate ultra usoare este practicat in Romania, aceste zboruri de agrement, dar si orele de curs pentru invatarea? tehnicii pilotarii moto-deltaplanelor,? fiind realizate de catre cluburi profesioniste, cu instructori experimentati.


Un motodeltaplan poate avea suprafata aripilor de 12-22 de metri patrati. Cu cat este aripa mai mare, cu atat viteza de croaziera va fi mai mica. Profesionistii de afara trec rar de 14-15 metri, n timp ce n Romania sunt mai populare modelele de 17-17,5 metri patrati si cele de 20. Cu unul de 14-15 metri, chiar daca este ncarcat cu doua persoane si cu un rezervor de combustibil de 65 de litri, se pot atinge viteze de 140-180 de kilometri pe ora.

Se pot organiza si zboruri in tandem cu moto-deltaplanul.


Moto-deltaplanul este un deltaplan dotat cu motor si carlinga pentru doua persoane ce utilizeaza, pe langa planare si propulsia dirijata. Zonele in care se poate zbura si care sunt cele mai populare sunt in Poiana Brasov, in apropiere de Masivul Piatra Mare (zona Bunloc), in Predeal, in Zarnesti, in Sanpetru si in Ghimbav.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.