O ceasca de ceai si relaxarea

O ceasca de ceai si relaxarea

0 159

O ceasca de ceai pe zi reprezinta de multa vreme solutia britanicilor pentru orice problema din viata curenta, alungand proasta dispozitie si tratand chiar si persoanele ranite in dragoste, informeaza express.co.uk.
Ceaiul le ajuta pe persoanele stresate sa se calmeze, potrivit oamenilor de stiinta. Psihologii au descoperit ca aceasta bautura ii face pe oameni sa se simta „protejati” si „ca acasa”.
In plus, prepararea ceaiului, un adevarat ritual in Marea Britanie, se dovedeste a fi „un moment de liniste”, care reduce semnificativ nivelul de anxietate, mai ales dupa o experienta stresanta.
Realizatorii acestui studiu, comandat de compania de asigurari Direct Line, le-au cerut celor 42 de voluntari sa participe la un test matematic, dupa ce jumatate dintre ei au primit cate un pahar cu apa, iar cealalta jumatate – cate o ceasca de ceai traditional britanic.
Voluntarii care au baut apa au prezentat un nivel crescut cu 25% al anxietatii, comparativ cu perioada de dinainte de inceperea testului. In schimb, voluntarii care au baut ceai au fost cu 4% mai putin stresati fata de perioada de dinaintea acestui test. Ei au declarat ca ceaiul i-a relaxat si i-a ajutat sa depaseasca stresul acestei situatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.