O brasoveanca in varsta de 14 ani pe Varful Kilimanjaro

O brasoveanca in varsta de 14 ani pe Varful Kilimanjaro

0 100

Putini dintre brasoveni stiu ca printre locuitorii judetului nostru se afla o adolescenta al carei spirit de aventura depaseste orice limita. Crina Coco Popescu face parte din Clubul Montan Altitudine din Rasnov si la cei doar 14 ani ai sai a reusit sa cucereasca mai multe varfuri importante de munti din intreaga lume.
Duminica trecuta, in data de 7 iunie, la ora 10:45, brasoveanca a escaladat Uhuru Peak – Kilimanjaro – 5896m, din Tanzania, simultan cel mai inalt vulcan din Africa si cel mai inalt varf din Africa.
Expeditia „Kilimanjaro 2009” a Clubului Montan Altitudine a reusit prin echipa de varf: Crina Coco Popescu, medicul Nicolae Scurtu si Ovidiu Popescu ascensiunea varfului Uhuru pe ruta Machame, in conditii specifice anotimpului ploios din zona.
Pentru Crina Coco Popescu acesta inseamna al treilea varf din ciclul Seven Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent – record mondial de varsta (dupa Ojos del Salado – America de Sud – dec 2008 si Damavand – Asia – iulie 2008) si al doilea varf din ciclul „Seven Summit” al celor mai inalti munti de pe fiecare continent (dupa Aconcagua – America de Sud – ianuarie 2009 – record mondial de varsta pe traseul Ghetarului Polonez).
Urmatoarea tentativa a Crinei Coco Popescu va fi in perioada 4-18 iulie 2009 in cadrul expeditiei clubului Montan Altitudine „Caucaz 2009” escaladarea varfului Elbrus 5643m, simultan cel mai inalt vulcan si cel mai inalt varf din Europa.
Pentru cei care vor sa-i felicite personal pe brasovenii temerari, le spunem ca acestia se vor intoarce in tara peste exact o saptamana.
Intoarcerea din expeditia „Kilimanjaro 2009” a membrilor Clubului Montan Altitudine va fi la aeroportul Otopeni, in data de 18 iulie 2009, ora 15:15, cu zborul Tarom RO 0302 – Frankfurt-Bucuresti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.