O brasoveanca este cea mai tanara alpinista din lume

O brasoveanca este cea mai tanara alpinista din lume

0 205

Alpinista brasoveanca Crina Popescu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca prin expeditia din decembrie-ianuarie din Antarctica, ar putea deveni prima femeie din lume care incheie circuitul „Seven Volcano”.
Vreau ca in perioada decembrie-ianuarie sa plec in Antarctica, pe Mount Sidley, ultimul din „Seven Volcano”, iar daca voi reusi sa escaladez acest varf voi fi prima alpinista care termina acest circuit. Vreau sa urc si Mount Vinson, impreuna cu Jordan Romero, cel mai tanar alpinist care a reusit sa urce pe Everest. Pentru el va fi ultimul varf din „Seven Summits”, iar eu voi deveni cea mai tanara fata care urca pe Mount Vinson. Mai imi ramane Everestul din „Seven Summits” si daca voi reusi acest lucru voi deveni cea mai tanara fata care termina circuitul”, a spus Crina Popescu.
Tatal alpinistei de 15 ani, Ovidiu Popescu, a afirmat ca obiectivele fiicei sale sunt puse in pericole din cauza lipsei banilor, facand un apel catre autoritatile statului care ar putea oferi un ajutor. „Pana acum, in expeditiile noastre am reprezentat Romania fara a primi niciun ban de la organismele statului. Noi suntem foarte multumiti ca putem sa facem acest lucru cu ajutorul sponsorilor. A fost foarte frumos pana acum, am reusit sa terminam niste etape, insa ultimele doua sunt foarte costisitoare si cred ca ar trebui ca si cei implicati in sportul romanesc din partea Guvernului sa ne ajute sa putem reprezenta Romania in continuare. Pentru expeditia din Antarctica e nevoie de 65.000 de euro pentru participarea lui Coco. Nu este o suma prea mare in comparatie cu recordurile pe care le-ar dobori”, a spus Ovidiu Popescu.

C.S.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.