O avarie cum rar se întâlnește : peste 25 de mii de...

O avarie cum rar se întâlnește : peste 25 de mii de consumatori lăsați fără curent electric la Brașov ; societatea de distribuție promite despăgubiri!

0 147

În cursul dimineții de luni, o avarie majoră la stația Zizin a Societății de Distribuție Electrica Transilvania Sud, a provocat întreruperea furnizării energiei electrice în mai multe cartiere brașovene. Practic, un fum intens, fără foc deschis a paralizat funcționarea stației de conexiune. Defecțiunea a fost pe partea de medie tensiune și s-a propagat în partea de stație. Echipajele ISU au intervenit la timp, pentru a izola zona. În momentul apariției avariei, s-a trecut la partea de realimentare a consumatorilor, însă operațiunea de restabilire a conexiunilor nu se încheiase complet nici până la ora 18,00!

Printre zonele afectate se numără cartierele Craiter, Triaj, Florilor și o parte din Astra. Şi semafoarele au fost afectate de incendiu. „Din cauza incendiului de la transformatorul electric din zona Duplex 3 a fost afectat iluminatul public în o zonă din cartierul Astra, inclusiv funcționarea semafoarelor. Acesta este motivul pentru care polițiștii locali de la rutieră au supravegheat intersecțiile și au dirijat circulația în aceste zone pentru fluidizarea traficului, până la remedierea problemelor“, a precizat Poliția Locală.

,,Ancheta pentru stabilirea cauzelor avariei este în desfășurare. Consumatorii care au fost afectați de avarie vor fi despăgubiți, conform standardelor. Acestea precizează că este nevoie de 4 ore de nealimentare, pentru ca respectivul consumator să fie despăgubit. Vom vedea cauza și vom decide”, a subliniat Attila Simon, director operațiuni rețea, la Societatea de Distribuție Electrica Transilvania Sud

D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.