O ancheta europeana si o intrebare cu tilc: pentru cine bat clopotele...

O ancheta europeana si o intrebare cu tilc: pentru cine bat clopotele afacerilor din pandemie?

0 37

Pe 24 martie 2020, Inpolitics dezvăluia cum guvernul României încheiase un scandalos contract fără licitație pentru livrarea a milioane de măști de protecție de către firmă obscură, specializată în băuturi, din comuna Călugăreni, Giurgiu, contract în valoare totală de peste 56 de milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro.
Firma Romwine & Coffee SRL era specializată, conform datelor de pe net, în ”Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete”.
Cum ajunge o firmă care vinde băutură și țigări prin piețe să livreze materiale medicale de milioane de euro reprezintă unul dintre miracolele crizei”, ne întrebam la acea vreme.

În luna mai, fugarul Cristian Rizea făcea dezvăluiri interesante, de la Chișinău:
”Marea ”Famiglie“ de la Giurgiu, fie că vorbim de Bădălau, Nelu Iordache, Adrian Iliescu sau Mădălin Stan își va continua nestingherită afacerile pe bani publici ca și până acum.
Dovada acestei înțelegeri parafate o avem chiar în aceste zile critice, când COVID 19 face ravagii în România, unde profitând de starea de urgență decretată, o firmă obscură înființată în 2019 Romwine& Coffee din satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu primește, ATENȚIE!, 12 milioane euro pentru a livra 1,75 milioane măști de protecție (prețul unei măști de protecție în acest caz fiind de 3 ori mai mare)!
Iată cum premierul Ludovic Orban, care în campaniile pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale nu mai putea de dragul românilor din Diasporă, îi face cadou 12 milioane de euro pesedistului Niculae Bădălău aflat în spatele acestei firme (chiar dacă l-a băgat pe unul, Cătălin Hideg, în față) și cel care a folosit mereu declarații jignitoare la adresa românilor din Diasporă!
Acum când s-a aflat public de acest contract, premierul Orban se face că nu a știut nimic, mimând perfect naivitatea și arătându-se chiar indignat chipurile de această, ”achiziție penală” made in Giurgiu!”.

În iulie 2020, Mediafax făcea alte dezvăluiri interesante:
Cu 10 zile înainte de starea de urgenţă, Unifarm SA, condusă de Adrian Ionel, încheiase un contract pe 1 an cu Sanimed International Impex SRL, condusă de Cătălin Robertino Hideg. Printr-o anexă la contractul din 6 martie 2020, încheiată la aceeaşi dată, „având în vedere necesitatea achiziţonării de produse necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19”, firma lui Hideg se angajează să livreze Unifarmului condus de Adrian Ionel 600.000 de combinezoane, 1,75 de milioane de bucăţi de ochelari de protecţie, 1 milion de măşti FFP2, 30.000 de măşti FFP3, 1 milion de măşti cu 3 pliuri. Fără TVA, după negocierea Hideg-Ionel, pe 6 martie 2020, o mască FFP 2, vândută de Sanimed către Unifarm, costa 37,57 de lei, iar o mască FFP3, vândută de Sanimed către Unifarm, costa 42,09 de lei”.

Azi, aflăm de la G4Media.ro:
”Patronul firmei Sanimed, omul de afaceri Cătălin Hideg, este vizat de anchetele Parchetului European şi DNA din această dimineaţă, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro. Cătălin Hideg era plecat în Abu Dhabi, ca şi omul de afaceri Cristian Burci, dar a revenit în ţară de Paşte. El va fi dus la audieri la sediul EPPO de la DNA. Potrivit surselor G4media.ro, firma Sanimed Impex International din Bucureşti, controlată de Cătălin Hideg, prin intermediul unui off-shore din Cipru, ar fi accesat peste 3 milioane de euro fonduri europene pentru realizarea centrului medical de recuperare pentru vârstnici RecuMed din Călugăreni”.

Marea întrebare: dacă va fi arestat în acest dosar, pe cîți și pe cine va da în primire Cătălin Hideg legat de afacerile scandaloase din pandemie?

Bogdan T.I.
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.