Nutritionistul Ponta, intre obezii si sfrijitii de partid

Nutritionistul Ponta, intre obezii si sfrijitii de partid

0 113
Ati inteles gresit. Coabitarea nu este o relatie stricta Ponta-Basescu. Mariajul morganatic dintre cei doi ii cuprinde, cu o imbratisare matrimoniala generoasa, pe obezii fostelor regimuri si cei pe care Guvernul Ponta se pregateste sa-i ingrase. Sa-i aduca la dimensiune imbuitatilor din vechile loturi. Pur si simplu, in sistem exista flacai care stiu cum merg treburile, care stiu sa invarta un fond, doua, trei, in asa fel incat sa ramana si prietenilor ceva.
Exista insi care s-au compromis atat de gros sub vechile guvernari incat ar fi de-a dreptul pacat sa-i scoti din mendrele lor si sa prapadesti bunatate de expertiza. Asta e motivul pentru care apare cate o numire socanta pe listele cu directori de institutii unsi de Cabinetul Ponta.
De unde se credea ca noii guvernanti vor face tabulla rasa din efectivele care au slujit guvernele pedeliste, te trezesti acum ca pastreaza in pozitii cheie diversi smenari care si-au facut mana in trecut. Astia nu stau acolo, asa cum n-au stat nici in trecut, din preaplin de competenta. Nu. Astia stiu cum sa faca banul si cum sa-l imparta. O calitate pe care n-a avut-o, de exemplu, Adrian Nastase, despre care dusmanii, dar si fostii prieteni, au spus ca a agonisit salbatic, fara sa-i ia partasi la imparteala si pe alti acoliti.
Tarele ministerelor conduse de Ponta sunt fix aceleasi ca pe vremea cand actualii se stropseau la fosti. Salarii uriase, nejustificate de vreun gram de competenta, ingroasa statele de plata decontate la casieriilor actuale. Despre ele, Ponta vorbeste folosind acelasi epitet patriotic pus in circulatie de Boc – nesimtite. Zerourile dolofane din dreptul diversilor nababi energetici sau financiari trebuie, se pare, rostogolite la dealul guvernarii si de echipa actualei guvernari. Ba eforturile sunt chiar mai mari decat pe vremea statului in opozitie si racitului gurii degeaba pe seama matrapazlacurilor portocalii. A spus-o chiar Ponta, descoperind cu candoare ca este mai greu la putere decat in opozitie. Acum stim ca asta se-ntampla nu neaparat din pricina dificultatii guvernarii in sine cat mai ales din calvarul negocierilor de acceptare si mentinere in sistem a diverselor ipochimene, unele gata imbuibate in trecut, altele gata sa se indoape acum.
Nu stiu daca Ponta stia ce zestre ii aduce Base cand i-a jurat credinta si coabitare. Cert este ca acum trebuie sa imparta guvernatilor saracia bugetului si guvernantilor opulenta unor vistierii perpetuate din guvernare in guvernare. Singura problema ramane pe cine sa hraneasca primii: pe obezii dependenti deja de caloriile bugetului sau pe nemancatii care vor sa ia rapid in greutate?
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.