Numerologia la Galați, sau De la Siderurgie la Misticisme

Numerologia la Galați, sau De la Siderurgie la Misticisme

0 26

Noul inspector general al Inspectoratului școlar Galați, Selena Costea, numit de coaliție, adeptă al numerologiei și al misticii pentagramei, a organizat un curs online pentru elevi, la propunerea unei asociații de numerologie.  Numerologia, 0 9 legătură între dascăl și elev(sic!). Inserarea fără autorizație a disciplinelor mistice în programa școlară l-a deranjat profund pe ministrul Învățământului Sorin Câmpeanu, care a promis măsuri punitive la IȘJ Galați. Selena Costea ar putea astfel aseleniza în afara funcției de inspector șef.

Greșelile se plătesc cu funcția
Un curs de? Am inteles. Da, pot sa va spun ce au spus altii mai importanti inaintea mea. Fostul presedinte francez Jacques Chirac spunea ca ‘Noua ne arde casa si noi ne uitam in alta parte’.
Ce spuneti dvs cu siguranta nu face obiectul prioritatilor Ministerului Educatiei si sistemului educatiei. Ceea ce spuneti dvs are legatura directa cu profesionalizarea managementului din educatie.
Atunci cand ai inspectori generali care nu stiu sa trieze importanta unor anumite informatii si le dau drumul in sistem fara sa le trieze, se ajunge la astfel de situatii regretabile. Evident ca este o greseala. Greselile se platesc”,
a declarat  amenințător Sorin Cîmpeanu la Antena 3.
Este bine cunoscut că în învățământul românesc elevii sunt interesați doar de numerologia notelor din carnetele școlare și cea de la examene de admitere, sau bacalaureat.
Mai lipsește ca la Galațiul mistic elevii să fie inițiați în mistica Kabalei sau în evangheliile apocrife, ceea ce le-ar oferi un mai larg orizont de cunoaștere.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.