Nume importante în noi dosare, la DNA!!

Nume importante în noi dosare, la DNA!!

0 620

„Atât timp cât o să avem funcționari publici sau persoane cu funcții importante care fură bani din buget sau care primesc mită pentru a-și îndeplini atribuții de serviciu și activitatea noastră va fi la fel de intensă. Faptul că în prezent avem în instrumentare șapte mii de dosare ne arată că avem foarte mult de lucru și nu o să ne oprim indiferent de speculațiile și de presiunile care se fac în spațiul public„, a spus Laura Codruța Koveși, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Întrebată dacă sunt vizați în continuare actuali sau foști demnitari, cu referire la miniștri, parlamentari actuali sau foști, Laura Codruța Kovesi a răspuns: „Da, avem astfel de dosare în lucru”,

Pot să vă spun că-n ultimii șapte ani, au fost trimiși în judecată 48 de demnitari, din care mai mult de jumătate au fost condamnați. Nu cercetăm oamenii după apartenența la un cult sau după apartenența la un partid, îi cercetăm după poziția și funcția pe care o dețin în sistemul public”.

Întrebată dacă sunt și alte nume importante la aceste dosare la care se lucrează, șefa DNA a răspuns: ” Nume importante pot fi pentru jurnaliști sau pentru cetățeni, pentru noi sunt nume de persoane suspecte,  și le tratăm într-un mod egal.

Probabil că sunt dosare în care calitatea persoanelor va suscita un interes mai mare, sunt persoane în care calitatea persoanelor nu va suscita un interes, ci modalitatea de primire a foloaselor necuvenite este una nouă. Pot să vă spun că ritmul va fi continuat. Acest ritm s-a impus și există din 2013″…

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.