Numarul urgenta 112 – suprasolicitat

Numarul urgenta 112 – suprasolicitat

0 104

?


Motive pentru sanctionarea Romaniei, de catre UE, sunt la tot pasul. Printre ultimele atentionari europene, agricultura, taxa de inmatriculare auto a aparut si ?numarul de urgenta 112. La sfarsitul lunii noiembrie, Comisia Europeana a deschis o noua procedura de infringement impotriva Romaniei, ca urmare a problemelor privind localizarea apelantilor la numarul unic de urgenta 112. Statisticile arata ca, in medie, aproape fiecare roman a apelat in cursul anului 2007 la numarul unic de urgenta 112, ceea ce plaseaza Romania pe primul loc in randul statelor europene din acest punct de vedere. Tot statisticile arata ca, din cele peste 20 de milioane de apeluri, foarte multe au fost false.


Din numarul total de apeluri la 112 inregistrate de la inceputul anului, doar 7% au fost urgente.


Potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale cele mai multe apeluri reale au reprezentat urgente medicale, urmeaza, in ordine descrescatoare, solicitarile de interventie a Politiei, Pompierilor si Jandarmeriei.


Daca Romania prin Serviciului de Telecomunicatii Speciale, nu va reusi sa rezolve problema, adica sa localizeze in timp locul de unde s-a lansat apelul, va fi pusa in fatta unei noi sanctiuni.


Pe langa masurile „tehnice” care se au in vedere, s-au prevazut fonduri pentru mai multa publicitate si educatie in scoli in vederea cunoasterii importantei acestui numar special, aceasta pentru scolarii si tinerii sunt cei care sunt in spatele milioanelor de apeluri.


Va prezentam, in esenta ce inseamna si ce importanta are acest numar de apel 112:


?


?112 SALVEAZA VIATA, PROTEJEAZA CETATEANUL SI PROPRIETATEA
“Accesul la numarul de urgenta 112 si in general la serviciile telefonice de urgenta reprezinta?o cerinta importanta pentru cetatenii europeni.


Numarul unic de apel 112 este un prim exemplu al modului in care reglementarile europene din domeniul telecomunicatiilor au avut un impact direct asupra fiecarui cetatean european.
Este important ca cetatenii sa aiba incredere in serviciile oferite la apelarea 112.”
(Comisia Europeana)


?


Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei asigura coordonarea si supravegherea activitatii de instalare, operare, ?ntretinere si mentinere a sistemului 112;
Serviciul de Telecomunicatii Speciale este autoritatea competenta sa instaleze, sa opereze, sa ?ntretina si sa mentina, la nivelul cerintelor, sistemul 112;


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.