Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, depistate în România, a ajuns la...

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, depistate în România, a ajuns la 13; primul caz depistat în Capitală!

0 114

Sâmbătă a fost depistat primul caz de coronavirus în București. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19”, precizează sursa citată.

A fost confirmat încă un caz de coronavirus în România, al 13-lea, la Galați. Este vorba despre un bărbat din Galați, în vârstă de 72 de ani, ce a revenit din regiunea italiană Lombardia, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În 6 martie, cel mai proaspăt pacient cu COVID-19 a dezvoltat o simptomatologie conformă cu definiția de caz. În acest context, în aceeași zi, el avea să fie transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul Județean Galaț, secția de boli infecțioase, unde este internat în prezent.

Astfel, patru cazuri au fost confirmate doar sâmbătă, iar bilanțul total a ajuns, în țara noastră, la 13.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.