Numarul accidentelor in judet a scazut cu 20%

Numarul accidentelor in judet a scazut cu 20%

0 95
13 accidente mortale mai putin s-au inregistrat pe soselele brasovene in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2012. Cauzele incidentelor raman, in schimb, aceleasi: viteza excesiva, traversarea strazii prin locuri nepermise si neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni.
Numarul accidentelor pe primul trimestru al acestui an este in scadere simtitoare fata de aceeasi perioada a anului trecut – cu 20% mai putin. In primele 3 luni ale anului s-au inregistrat 52 de accidente grave cu 6 morti si 60 de raniti, fata de 65 de accidente grave, cu 8 morti si 68 de raniti, dezvalui comisarul sef Cosmin Giosanu, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Brasov.
Cauzele accidentelor au ramas aceleasi ca anul trecut. Pe primul loc se situeaza neadaptarea vitezei la conditiile de trafic, care a cauzat 20 de accidente grave, cu 3 morti si 26 de raniti. Pe al doilea loc sunt abaterile pietonilor, mai ales traversarile neregulamentare, care au pricinuit 12 accidente cu 2 morti si 11 raniti, iar pe locul 3 neacordarea prioritatii la trecerile de pietoni care a cauzat 5 accidente cu 5 raniti. Tot pentru acest motiv, politistii au ridicat 283 de permise, in vreme ce pietonii au primit 528 de sanctiuni. Tot viteza tine cap de afis si cind e vorba de amenzi – 6600 de sanctiuni au fost aplicate soferilor care au calcat prea tare pedala de acceleratie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.