Nuca de cocos va scapa de diabet

Nuca de cocos va scapa de diabet

0 143

Potrivit unui studiu realizat de catre un grup de cercetatori australieni, o dieta bogata in ulei de nuca de cocos poate ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, favorizat de obezitate si de un stil de viata sedentar. Uleiul din nuca de cocos, folosit la fabricarea mai multor tipuri de alimente, printre care se numara si margarina, ajuta la prevenirea instalarii rezistentei la insulina.
Concret, rezistenta la insulina apare cand celulele din muschi si cele adipoase reactioneaza anormal la insulina, un hormon care ajuta la eliminarea excesului de zahar din sange. Cercetatorii australieni au testat teoria lor pe soareci, comparand efectele unei diete bogate in ulei de cocos cu cele ale unei diete bogate in grasimi animale – adoptata pe scara larga in tarile dezvoltate. Rezultatele injeditului studiu au demonstrat ca soarecii hraniti cu ulei din nuca de cocos au prezentat mai putine probabilitati sa dezvolte rezistenta la insulina. Acest lucru se intampla, desi uleiul din nuca de cocos este bogat in grasimi saturate, asociate unui nivel mare al colesterolului in sange.
Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei in sange, are doua forme. In cazul tipului II, favorizat de obezitate si stilul de viata sedentar, pacientilor li se spune sa incerce sa-si aduca greutatea la limite normale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.