Nu toti membrii PCR au fost securisti!

Nu toti membrii PCR au fost securisti!

0 205

Comisia Juridica a Senatului a respins un amendament la Legea CNSAS, prin care se prevedea ca demnitarii care au fost membrii de partid sau care au avut pozitii de conducere in PCR, sa intre automat sub incidenta legii, fiind considerati colaboratori ai fostei Securitati.


Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs ceruse ca amendamentul sa fie modificat astfel: „sunt asimilati colaboratorilor fostei Securitati fostii lideri ai PCR, care, prin deciziile date, au afectat drepturile si libertatile fundamentale ale omului”. Amendamentul a fost insa respins cu ajutorul voturilor PSD, PRM, PC si PNL, care au reusit sa stranga sase voturi impotriva.


?


Initiativa de a reveni asupra amendamentului i-a apartinut senatorului PSD Serban Nicolae, care a sustinut ca nu pot fi considerati colaboratori ai Securitatii toti cei care au avut functii sau chiar au fost simpli membri ai PCR. „Sunt unii care au fost, si asta o spun cu toata taria, sunt unii car au fost jigodii cu J mare fara sa fi fost membri de partid comunist. Pe mine ma intereseaza aia care au facut rau”, a declarat Serban Nicolae. Iata insa ca el a fost sustinut si de alti colegi.


De cealalta parte, reprezentantii puterii si ai Colegiului CNSAS considera ca Securitatea a facut ce a facut la comanda liderilor PCR. „Este clar ca Securitatea a lucrat, era subordonata partidului, ca atare rasounderea trebuie sa fie si a lor”, este de parere Peter Ekstein Kovacs, presedintele Comisiei Juridice din Senat si initiatorul amendamentului care nu a avut insa niciun succes. Legea urmeaza a fi dezbatuta in plenul Senatului care este si camera decizionala.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.