Nu te duce, copile!

Nu te duce, copile!

0 118

Asa i-au rugat sute, poate mii de parinti pe copiii si tinerii care ieseau in strada in urma cu 21 de ani pentru a marsalui impotriva comunismului. La Brasov, cateva zeci dintre ei nu s-au mai intors, iar mormintele lor sunt, de doua decenii incoace, locuri de reculegere pentru familiile indoliate. Un ceremonial militar si religios le-a fost dedicat ieri martirilor Brasovului.
Mormintele din Cimitirul Eroilor, amenajat in Parcul de langa Posta, au fost ieri, pentru cateva ore, acoperite de coroane, coliva, flori si lumanari. Rudele celor decedati, dar si participanti la Revolutia de la Brasov isi amintesc precis cand a inceput calvarul sub Tampa. In noaptea de 22 spre 23 decembrie, imediat dupa ora 2.30 s-au auzit primele rafale de arme. S-a tras asupra brasovenilor masati in fata cladirii actualei Prefecturi dinspre cladirea Modarom, dar focuri de arma au rasunat si in alte locatii din oras. Nici in ziua de azi nu se stie cine a tras in martirii Brasovului.
84 de brasoveni au platit pretul suprem pentru libertatea castigata in 89. Peste 200 de persoane au fost ranite de focurile de arma trase in acele zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.