Nu stiu Stan, dar Bran este cu siguranta toxic

Nu stiu Stan, dar Bran este cu siguranta toxic

0 250

Unul din farmecele temeinice ale lui Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean, este coerenta gesturilor pe care domnia sa le savarseste in administratia judeteana. Masurile pe care le dispune cu complicitatea docila a consilierilor pe care ii prezideaza nu sunt nicidecum manevre pripite, cu consecinte ce pot fi, la rigoare, ignorate. Nici chiar cele luate in prag de vacanta administrativa. Sau mai ales nu astea.


In calitate de actor versat in circaria politica locala, presedintele Cancescu orchestreaza un spectacol cu program diversificat. O sedinta de CJ este atenta sa satisfaca gusturi din cele mai diverse, ca un ghiveci bine tinut sub capac. De la o astfel de reuniune pleaca satisfacuti si consumatorii de comedie, si cei de dramoleta. Deliciul il fac insa hotararile cu bataie mai lunga, pe care trebuie sa le duci acasa si sa le intorci pe toate fetele pentru a le savura toate aromele detaliilor.


La capitolul comedie concureaza cu succes nebun deciziile prin care CJ vinde bunuri care nu-i apartin, gen Spitalul Marzescu. Cu cat se vantura mai vartos acte care ii contrazic, cu atat consilierii judeteni, sub diapazonul lui Cancescu, se incapataneaza sa voteze impotriva realitatii. La fel de hilara este invartosarea de a vota procentele de participare la societatea in care va functiona viitorul operator regional Apa. Alesii judetului vor musai 50%, dar n-au incheiat negocierile cu amicii din CL, manuiti de primarul Scripcaru. Care se obstineaza si ei sa amane transarea diferendului acvatic si sa-l tina pe Cancescu sub stressul pierderii celor 110 milioane de euro asteptati de la UE.


Comedia se insoteste natural cu vodevilul; fiecare intrunire de plen repeta negresit sceneta „Vetuta”, in care consiliera Elisaveta Popa este poftita afara din sala.


Dupa atata ras si chicoteala, merge si ceva suspans. Precum cel creat de hotararea consilierilor de a-l mandata pe presedinte sa ia decizii in locul lor pe durata vacantei administrative. Care nu este prevazuta nicaieri, dar pe care o primesc cu larghete din manuta sefului lor, in schimbul mizilicului de a-l lasa sa se joace prin parcurile industriale cat sunt ei la plaja.


Suspansul mandatarii lui Aristotel Cancescu a luat sfarsit acum doua zile. Cand toata lumea a aflat ce anume se ascundea in spatele prerogativei de a schimba conducerea de la Carfil. Nimic altceva decat manevra clientelara de a readuce in viata publica un vechi amic. Si o batrana planta uitata in glastra dupa ce a fost evacuata din ultima sinecura? – Agentia de Mediu, unde consuma clorofila degeaba. L-am numit pe Vasile Bran, un hibrid ciudat al politicii brasovene – parlamentar, ecologist, pedist demisionar din interes, aspirant penelist fara sanse. Dar, mai presus de toate, sforar.


Latura toxica a numirii lui Bran la sefia Carfil este accentuata zilele acestea de atmosfera de salubrizare generala a vietii. In timp ce la Carfil se recicleaza deseuri politice, organizatiile care ne supravegheaza sanatatea retrag tot mai multe produse din rafturi si galantare. La capitolul jucarii, cea mai traumatica decizie a fost retragerea cuplului Barbie si Ken din magazine, din cauza de oxizi otravitori si nu stiu ce piese minuscule ce pot fi inghitite de copii


Cand vor ajunge cu inspectia la Stan si Bran, specialistii vor avea mai putin de lucru daca se vor informa corespunzator la Brasov. Nu stiu Stan, dar Bran este cu siguranta toxic.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.