Nu se rupe Alianta contra naturii!

Nu se rupe Alianta contra naturii!

0 177

Ministrii PSD si liderul PSD, Mircea Geoana, au decis la sediul central al partidului. sa puna piciorul in prag si sa aiba o „discutie barbateasca” cu premierul Emil Boc, caruia sa-i solicite sa nu mai asculte ordinele venite de la presedintele Traian Basescu si „sa-si bage mintile in cap”.

Zis si facut. Mircea Geoana s-a dus la Palatul Victoria, unde a discutat aproximativ o ora cu premierul Emil Boc, motiv pentru care inceperea sedintei de Guvern a fost amanata cu doua ore.

Intre timp, liderul PNL, Crin Antonescu, iesea la rampa cu o declaratie care punea si mai mult gaz pe foc: liberalii au primit, neoficial, semnale privind participarea la guvernare sau sustinerea Guvernului. „Exista semnale politice care s-au dat, evident neoficial, si cred ca a existat si exista preocupare serioasa a presedintelui Traian Basescu de a incerca o noua pacaleala inainte de finishul pentru alegerile prezidentale. Nu, acest Guvern trebuie sa-si duca mandatul pana la capat si trebuie sa dea socoteala pentru modul in care isi bate si si-a batut joc de Romania de noua luni incoace”, a declarat liderul PNL.

Dupa discutia cu premierul Boc, Mircea Geoana s-a dus la Senat, unde a explicat scopul vizitei sale la Guvern: a vrut sa-i transmita premierului ca este nevoie de responsabilitate pentru a se evita escaladarea crizei politice, care ar putea duce la ruperea Coalitiei de guvernare si caderea Guvernului. Potrivit lui Geoana, nici „intentia” lui Boc nu ar fi vizat o astfel de situatie.

„Am dorit sa-l intalnesc pe premier si am facut un apel la ratiune si responsabilitate pentru evitarea escaladarii unei crize politice care ar putea duce la o criza politica severa. Si sunt convins ca intentia premierului nu este de a escalada situatia politica actuala catre o ruptura a coalitiei si o cadere a Guvernului ci mai degraba catre gasirea unor texte de proiecte de legi utile societatii. (…) Am simtit nevoia ca, intr-o perioada in care sursele indicau o crestere a temperaturii politice pana la nivelul de ruptura, apelul meu a fost la calm, la ratiune si la depasirea tentatiilor politicianiste”, a spus Geoana.

Referitor la proiectul de lege vizand Educatia, Mircea Geoana a spus ca e nevoie de „un ragaz” in Parlament pentru o dezbatere serioasa, care sa includa amendamente ce ar urma sa fie preluate apoi de Guvern. In sedinta conducerii Senatului, la care Geoana a venit direct de la Guvern, se pare ca acesta ar fi lasat sa se inteleaga ca decizia asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei nu ar fi una batuta in cuie. Potrivit unor surse parlamentare, vorbind despre calendarul asumarii in Parlament, Geoana ar fi aruncat un „sa vedem daca se va asuma”, referindu-se la Legea Educatiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.