Nu se mai poarta sperietorile de pasari, acum la moda e pistolul

Nu se mai poarta sperietorile de pasari, acum la moda e pistolul

0 190

Politistii harghiteni cerceteaza o pensionara, deoarece aceasta si-a cumparat un pistol cu care sa alunge pasarile care-i distrugeau recolta.
Potrivit Biroului de Presa al IPJ Harghita, la sfarsitul saptamanii, la locuinta unei femei de 64 de ani, din localitatea Sandominic, s-a gasit un pistol cu aer comprimat si alice, detinut ilegal.
Ea le-a spus politistilor ca si-a cumparat arma in urma cu cinci ani, de la un magazin vanatoresc din municipiul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna si vroia sa o foloseasca pentru a alunga pasarile care ii distrugeau recolta.
Seful Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Harghita, comisar sef Stefan Teslovan, a explicat ca in 2004, cand femeia a achizitionat pistolul, astfel de arme se cumparau doar cu buletinul, pentru ca sunt neletale, dar, intre timp, legea s-a schimbat si trebuia solicitata autorizatie.
Politistii nu au putut preciza daca pistolul a fost folosit pentru a speria zburatoarele care “atentau” la recolta bunicutei. Pistolul, impreuna cu doua tuburi cu dioxid de carbon si 40 de alice, au fost ridicate in vederea confiscarii si vor fi supuse unor expertize balistice si tehnico – stiintifice, in vederea stabilirii starii de functionare, respectiv a starii active.
Dincolo de ineditul situatiei, comisarul sef Teslovan a atentionat ca folosirea necorespunzatoare a armei putea duce la ranirea pensionarei sau a altor persoane.
Batranica este cercetata pentru “nerespectarea regimului armelor si munitiilor” si se va alege, cel mai probabil, cu o amenda penala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.