NU mai folositi inalbitor

NU mai folositi inalbitor

0 200

Toata lumea stie, dar putini iau aminte: inalbitorul este toxic. Inalbitorul este toxic pentru oameni, cat si pentru mediu. Inalbitorul pe baza de clor elibereaza in aer dioxina, furanii si alte organo-cloruri care pot cauza dureri de gat, tuse, dificultati de respiratie si lichid la plamani.
Studiile arata ca exista o legatura directa intre expunerea la dioxina si cancer, malformatii la nou-nascuti si disfunctii reproductive sau afectand cresterea si dezvoltarea. Desi toate cele mentionate mai sus sunt adevarate, inalbitorul ramane prima alegere pentru albul cel mai albe. Darv exista si metode mai sigure. In primul rand, trebuie acordat atentie ingredientelor produselor pe care le folositi. Urmatoarele ingrediente ar putea fi folosite in diverse concentratii pentru a va albi si curata rufele: otet, suc de lamaie, peroxid de hidrogen, oxigen, borax (borat de sodiu), soda, hidrosulfat de sodiu( sare si apa). Aceste ingrediente nu trebuiesc combinate.
Peroxidul de hidrogen, care pare a fi cel mai daunator dintre toate, se descompune in apa si oxigen in apa menajera. Asa ca desi vita este scumpa si tot mai grea poate este bine ca uneori san e gandim de doua ori cand o haina este murdara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.