Nu mai este de jucat în România cu maltratarea copiilor

Nu mai este de jucat în România cu maltratarea copiilor

3 91

Deputatul brașovean, Gabriel Andronache, a coinițiat în Camera Deputaților împreună cu Senatul României o lege extrem de drastică ce prevede pedepse sporite pentru părinții sau tutorii denaturați, care-și maltratează copiii, care-și bat joc de inocența și de integritatea fizică a celor mici.
Odată cu majorarea pragului pedepselor maxime pentru agresorii familiali ai copiilor, astfel încât nu mai este de jucat cu cuantumul pedepsei penale pentru asemenea infracțiuni, chiar dacă sunt comise din primitivism și incultură, asta doar dacă respectivul infractor nu vrea să-și petreacă o bună parte a vieții sale în penitenciar. Unde agresorii de copii nu îndură un tratament foarte binevoitor din partea altor condamnați, dimpotrivă.
„Am participat la elaborarea proiectului de lege care realizează o protecție mai cuprinzătoare a vieții, a integrității fizice, psihice, intelectuale și morale a copiilor din România.
Viața, integritatea fizică și psihică a copiilor reprezintă valori fundamentale pe care statul trebuie să le protejeze în special prin mijloace penale.
Creșterea pedepselor pentru părinții sau tutorii care își terorizează fizic sau psihic copiii/minorii aflați în grijă prin sporirea maximului pedepsei de la 7 la 10 ani; consacrăm pentru prima dată ca faptă penală agresiunea psihică asupra copilului, dacă acest tip de tratament pune în primejdie gravă starea copilului;
Eliminăm posibilitatea suspendării executării pedepsei pentru monștrii care își terorizează copiii, prin creșterea minimului special al infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de la 3 ani la 5 ani de închisoare;
Reglementăm pentru prima dată ca faptă agravantă(pedeapsă de la 7 la 15 ani) situația în care un părinte aflat sub influența drogurilor pune în primejdie gravă viața sau integritatea fizică ori psihică a copilului său.
Viața copiilor este valoarea supremă pe care trebuie să o protejăm(În cazul agresiunilor externe! N.n.), inclusiv(Mai ales! N.n.) prin mijloace penale, pentru binele și pentru viitorul națiunii noastre!” a susținut deputatul brașovean pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  • Măi inteligență artificială
   Copiii sunt un dar divin dat părinților
   care dacă nu știu să-și îngrijească darul „nemulțumitului îi ia Dumnezeu darul”.
   Copiii nu sunt păpuși de cauciuc să fie trași împinși batjocoriți insultați înfometați persecutați

   • Scena reala intr-un oras din occident: O mama-si tinea cei doi copii de mana pe trotuar. La un moment dat cel mic s-a asezat cu curul int-o baltoaca si nu vroia sa continue deplasarea. Degeaba l-a rugat, implorat sa nu se mai tavaleasca pe trotuarul umed. Era precum porcul dupa scaldare in noroi. Mama-sa l-a ridicat cu forta si iar s-a tavalit. L-a ridicat si i-a dat cateva palme la cur. Copilul s-a linistit imediat. O femeie a vazut scena, a amenintat-o pe mama copiilor ca cheama politia si serviciul tineretului.
    Mama copiilor a intrebat-o pe persoana respectiva. „Aveti copii?” Raspunsul a fost: „Nu”. Un barbat bine facut i-a zis hotarat. „Intai sa aveti copii si apoi mai discutam”. Scena s-a terminat, copilul s-a linistit si femeia a plecat ca muta mai departe.
    #Anonim: Intai sa aveti copii, sa-i cresteti si apoi sa va dati cu parerea.
    Am copii, toti cu facultatea terminata, care-si amintesc ca eu i-am atins cand nu ascultau, dar imi multumesc pentru ca am fost sever cu ei. O data un nepot si-a luat nasul la purtare fata de mine. Cand i-am spus: Vezi c-o primesti la fund, si-a revenit la normal. De atunci nu mai am probleme cu ei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.