Nu laptele i-a fi imbolnavit pe elevii din Brasov si Codlea

Nu laptele i-a fi imbolnavit pe elevii din Brasov si Codlea

0 401

Pana miercuri cand vor fi finalizate analizele la lapte, corn, iaurtul pe le-au consumat elevii in ultimile zile dar si la paiele cu care au servit laptele, nici un copil nu va mai primi lapte si corn de la scoala. Programul guvernamental ramane sistat cel putin pana miercuri

Pana miercuri cand vor fi finalizate analizele la lapte, corn, iaurtul pe le-au consumat elevii in ultimile zile dar si la paiele cu care au servit laptele, nici un copil nu va mai primi lapte si corn de la scoala. Programul guvernamental ramane sistat cel putin pana miercuri.
Inspectorii directiei sanitar veterinare au prelevat probe atat de la scoala 31 din Brasov cat si de la scoala din Codlea de unde 30 de copii au ajuns la spital dupa ce au consumat lapte si corn distribuit prin programul guvernamental.
Dupa testele rapide se pare ca laptele nu continea entero-bacterii asa cum se banuia.
Inspectorii au verificat laptele din doua loturi, corn, dar si paiele cu care copiii au baut laptele dar si din iaurtul pe care il consumasera copiii in ultimele zile.
Abia cand vor fi finalizate toate analizele se va sti ce anume a pus in pericol sanatatea copiilor, spune dr. Dorin Enache, director executiv DSVSA Brasov.corn si lapte
Laptele distribuit catre cele doua scoli provine de la acelasi producator, din judetul Suceava, iar cornurile din judetul Prahova, dar din loturi diferite. Pana cand inspectorii sanitar veterinari vor finaliza analizele cornul si laptele nu mai ajunge in nici o scoala din judet, spune Adrian Gabor, vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.
23 de elevi de la scoala 31 din Triaj au ajuns vineri la spitalul de boli infectioase Brasov cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce spun ei ar fi consumat lapte si corn distribuit gratuit prin programul guvernamental.
Alti 7 de la scoala 2 din Codlea au acuzat de asemenea dureri abdominale tot dupa ce ar fi consumat laptele si cornul de la scoala. Din fericire, nici un copil nu a ramas internat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.