Nu americanii ne-au luat…

Nu americanii ne-au luat…

2 78

In atentia celor ce nu-și cunosc istoria sau au uitat-o!
Nu americanii ne-au luat, la 1812, pentru prima dată Basarabia și nu pe americani i-au scos din belea la Nicopole, din noroaie și dezastru la Plevna, tunurile, infanteriștii și cavaleriștii armatei române.
Nu americanii ne-au luat, drept mulțumire că i-am scapat de înfrângere, Cahul, Ismail și Bolgrad.
Nu pe americani i-au obligat puterile occidentale să ne cedeze Dobrogea și Delta Dunării.
Nu în America au fost trimise 41 de vagoane de tren încărcate cu tezaurul României și nu americanii, sau englezii ori francezii au refuzat să îl mai înapoieze vreodată.
Nu americanii au încercat să ne transforme imediat după primul război mondial din regat în republică bolșevică și nu ei au reușit să o facă după cel de-al doilea.
Nu americanii au atacat Tatar Bunar în septembrie 1924.
Nu americanii ne-au luat în 1940 Bucovina de Nord și nu ei ne-au furat, tot atunci, pentru a doua oară Basarabia.
Nu americanii, sau englezii ori francezii au împușcat mii de țărani români (barbați, femei și copii) la Fântâna Albă, tăindu-i cu săbiile pe cei răniți și aruncând morții în gropile comune.
Nu americanii au deportat sute de mii de români în Gulag și nu zăpezile Alaskăi le-au acoperit acestora trupurile.
Nu americanii ne-au adus colhozurile și sovromurile și nu ei au vrut să ne transforme într-o țară eminamente agrară. Și nu împotriva „slugilor americane” au luptat ani de zile după ce țara ne-a fost ocupată, în codrii și pe crestele Carpaților, cei pe care mankurții îi numeau „bandiți”.
Nu americanii și „slugile lor” au trimis la Canal, în lagăre și pușcării sute de mii de români și nu ei s-au îngrijit să desființeze fizic elita unei națiuni. N-au fost americani, Nicolski, sau „Pantiușa” Bodnarenko, șefii călăilor.
Nu americanii au invadat Cehoslovacia și nu de ei erau împotriva ca românii să se apere în 1968.
Nu generalii americani trasează azi linii pe hărți, astfel încât granița României cade pe Carpați și nu pe Prut.
Unii dintre voi nici nu știți cine a făcut aceste orori… dar poate e timpul sa aflați acum.

Text preluat de pe Sputinika
Sursa: facebook.com

COMENTARII

 1. Statele Unite ale Americii au bombardat în 1944 intensiv România, mai ales populaţia civilă a Bucureştiului, ca să sprijine ocuparea ei de către Uniunea Sovietică (aliata SUA, care URSS nu era Rusia mai puţin decât era Ucraina, dimpotrivă).
  Ne suntem duşmani din dragoste de americani şi uităm?
  Iată doar un bombardament american din 1944 asupra noastră: La data de 4 aprilie 1944 aviația americană a bombardat Bucureștiul, atît zona Gării de Nord cît și centrul capitalei (a fost distrus Teatrul Național, a fost avariat Ateneul Român, au fost distruse nenumărate locuințe și au fost uciși 2.942 de civili nevinovați). Aviația și antiaeriana noastre au ripostat astfel încît agresorii au suferit 378 de pierderi.
  În anul 2002 în parcul Cișmigiu (în inima Bucureștiului) și în anul 2007 în parcul Kisseleff au fost ridicate două monumente ale eroilor americani căzuți în timpul atacului. „Eroi“ care ucid civili nevinovați. Pentru victime nu s-a ridicat nici un monument.

  Suntem prostiţi pe faţă şi acum:
  Cotidianul Libertatea a publicat 17 aprilie 2022 un interviu realizat de Vasile Ernu cu Andrei Kurkov, ”cel mai cunoscut scriitor ucrainean”, refugiat la Bucureşti „din cauza lui Putin“
  Încă din prezentare aflăm că Andrei Kurkov a aterizat în „Bucureşti, oraş unde bunicul său a luptat în al Doilea Război Mondial “. Andrei Kurkov: „Al doilea bunic a luptat eliberând Bucureştiul…“
  Această eliberare sovietică a Bucureştiului e o minciună. Românii îi alungaseră ei pe nemţi de la 23 august 1944, dar iată cum ne-au ocupat pe noi sovieticii din Ucraina, care pretind că astfel ne-au eliberat“.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.